Фелдшерите в Центъра за спешна медицинска помощ - Смолян и

...
Фелдшерите в Центъра за спешна медицинска помощ - Смолян и
Коментари Харесай

Фелдшерите от Смолянско излязоха на протест

Фелдшерите в Центъра за незабавна здравна помощ - Смолян и филиалите на „ Спешна помощ “ в Неделино, Баните и Доспат се включиха в националния митинг на съсловието с искане за незабавна регулация на специалността им.

В Смолян те се събраха на алегоричен кротичък митинг пред Центъра за незабавна помощ с плакати с претенции. Фелдшерът Емилия Аянска изясни: " Да бъдем отделени като независима професионална съсловна организация на фелдшери и лекарски асистенти, защото до този миг ние сме асоциирани членове на Българска асоциация на експерти по здравни грижи. Това не е специалност, а направление. 

Трябва да членуваме в съсловна организация според закона за здравето. Ако не членуваме в професионална съсловна организация, ние не можем да упражняваме нашата специалност. Затова сме принудени до този миг да членуваме в тази съсловна организация, която е Направление " Здравни грижи ", само че специалност " Здравни грижи ", никой не е чувал за такава специалност ".

Ако не се реши казусът, митингите ще продължат, добави Емилия Аянска: " С митинги в случай че не стане, има съдилища в България, има съд и в Брюксел ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР