Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ отправи призив към

...
Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ отправи призив към
Коментари Харесай

КНСБ: Работодателите в здравеопазването отказват преговори за нов Колективен трудов договор

Федерация на синдикатите в опазването на здравето – КНСБ насочи апел към министъра на опазването на здравето и ръководителя на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето да вземат ограничения за възобновяване на обществения разговор и сключване на Колективен трудов контракт в бранша.

" Днес, 16.04.2024 година, заради протест от страна на представителите на работодателите в опазването на здравето, се провали съвещанието на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето за повторно след 10.04.2024 година

Уведомяваме Ви, че работодателските организации в опазването на здравето отхвърлят договаряния за подписване на нов Колективен трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “. Това води до нарушаването на Закона за здравно обезпечаване, Закона за лечебните заведения и НРД, като ощетява всички работещи в опазването на здравето ", показват от федерацията.

Синдикатите допълват, че в случай че се наложи, ще търсят подпомагане от министър-председателя на Република България и Международните организации, в които членуване.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР