Федералното правителство на Германия и провинциите се съгласиха да се

...
Федералното правителство на Германия и провинциите се съгласиха да се
Коментари Харесай

В Германия се договорили да отварят почти всичко

Федералното държавно управление на Германия и провинциите се съгласиха да се отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия навън при избрани условия. Провинциите ще вземат решение поотделно за последователно отваряне на другите аспекти от публичния живот.

Информацията популяризира " Ройтерс ", базирайки се на проектодокумент.

Документът, забелязан от информационната организация, който е с дата 5 май, е квалифициран от шефа на федералното канцлерство Хелге Браун. Ръководителите на 16-те провинции ще проведат телеконференция с канцлера на Германия Ангела Меркел по-късно през днешния ден.

Основавайки се на равнищата на заразяване, провинциите ще вземат решение сами за последователно отваряне на университетите, заведенията за хранене, питейните заведения, хотелите, комерсиалните изложби, козметичните салони, театрите, фитнесите, кината и нощните заведения, което ще се реализира при избрани правила за хигиена и поддържане на обществена отдалеченост, написа в документа.
Провинциите също ще решат за ограничението на контактите сред хората.

От документа не излиза наяве по кое време ще бъде обновена Бундеслигата. Някои немски провинции желаят това да стане от 15 май. Двама източници, осведомени с приготовленията, разясниха пред " Ройтерс ", че евентуално футболът ще бъде обновен от средата на месеца.

В документа написа, че началото на мачовете би трябвало да бъде предшествано от две седмици карантина, допустимо като подготвителен лагер.

За да се предотврати втора вълна на разпространяване на ковид, федералните и локални държавни управления се съгласиха на предварителни диалози, че в случай че новите случаи на инфектирани се усилят след разхлабването на ограниченията, незабавно би трябвало да се вкарат ограничавания на локално равнище.

Планът е прагът да бъде " повече от 50 новозаразени на 100 000 души в границите на последните 7 дни ". Ако има лимитирани огнища, да вземем за пример в старешки дом, рестриктивните мерки могат да се ползват единствено за дома.

Ако вирусът наново стартира да се популяризира на огромно равнище, би трябвало да се върнат рестриктивните мерки, наложени в Германия преди 20 април. Сред тях са и ограничавания за пътешестване от и до тези райони.

Заразените с ковид се усилиха с 947 до 164 807, демонстрират данните на Институт " Роберт Кох ". Починалите набъбнаха със 165 до 6996.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,5 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 245 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират близо 3,6 млн. случая и над 257 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,2 млн. души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР