Федералният съветник и министър на икономиката, образованието и научните изследвания

...
Федералният съветник и министър на икономиката, образованието и научните изследвания
Коментари Харесай

Китай и Швейцария може да си сътрудничат в сферата на високите технологии

Федералният консултант и министър на стопанската система, образованието и научните проучвания на Швейцария Гай Пармелин даде особено изявление за Китайска медийна група и съобщи, че увереността е основата на развиването на положителни връзки. Швейцария поддържа консултациите и обмена сред страните на двустранно или многостранно равнище, в това число разговора сред Китай и Швейцария.

Пармелин съобщи, че Швейцария е измежду първите западни страни, които признават КНР и е първата в Европейския континент, подписала съглашение за свободна търговия с Китай. Освен това тя и е страна-членка на основателите на Азиатската банка за инфраструктурни вложения. През 2016 година Китай и Швейцария оповестиха основаването на иновационно стратегическо партньорство, което е първият китайски опит да се сътвори стратегическо партньорство за нововъведения с непозната страна.

Гай Пармелин съобщи, че Швейцария може да донесе професионални умения в избрани области, а Китай от своя страна има своите преимущества в развиването на високотехнологичните области като изкуствения разсъдък и дигитализацията. Според него това е новото предизвикателство пред двете страни, тъй като светът се е трансформирал извънредно мощно, а двете страни дружно би трябвало да обсъдят по какъв начин да го подобрят.

Пармелин напомни, че Швейцария е една от основателите на Азиатската банка за инфраструктурни вложения. Това е една от банките за развиване в световната финансова рамка. Чрез нея Китай и Швейцария може да влагат в страните от „ Един пояс, веднъж “, което е взаимноизгодна самодейност, акцентира още той.

Пармелин се надява през 2024 година да се възвърне мирът в някои региони по света, което дава отговор на международните ползи и ползите на швейцарците. Той изпрати поздрави и на всички китайци за Китайската нова година.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР