Федералният резерв на САЩ повиши основния си лихвен процент по

...
Федералният резерв на САЩ повиши основния си лихвен процент по
Коментари Харесай

Фед повишава лихвените проценти с четвърт пункт

Федералният запас на Съединени американски щати увеличи главния си лихвен % по заемите за десети следващ път, като в това време алармира за намаляване на бъдещите си насоки по отношение на признаците за икономическо закъснение в Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.


От март предходната година централната банка стартира нападателна акция за повишение на лихвените проценти, с цел да се прицели в повишението на цените, само че инфлацията остава настойчиво над дълготрайната ѝ цел от 2%.

Последното нарастване с четвърт пункт подвига целевия диапазон за кредитиране до 5,0-5,25 %, се споделя в изказване на Фед, като се прибавя, че по-строгите условия за кредитиране на семействата и бизнеса евентуално ще натежат на стопанската система.

Последното решение на определящия политиката Федерален комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC) беше в сходство с упованията, а анализаторите и търговците деликатно наблюдават всяка смяна в насоките на Фед отсега нататък.


В изказването си Фед съобщи, че при вземането на бъдещи решения " ще вземе поради кумулативното стягане на паричната политика " и забавянето, с което политиката влияе върху стопанската система.

Това бележи отклоняване от последното известие за лихвените проценти, в което основателите на политиката обявиха, че чакат, че може да се наложи " в допълнение стягане на политиката ", с цел да се овладее инфлацията.

Това подсказва, че Фед смекчава насоките си заради признаците, че най-голямата стопанска система в света се охлажда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР