Федералният резерв (Фед) на САЩ не очаква, че ще бъде

...
Федералният резерв (Фед) на САЩ не очаква, че ще бъде
Коментари Харесай

Сигналът на Фед за нивото на основните лихви през тази година

Федералният запас (Фед) на Съединени американски щати не чака, че ще бъде " уместно " да стартира понижаване на главните лихви през тази година, тъй като инфлацията в страната остава висока, заяви Агенция Франс Прес.

Фед предприе цялостна акция за " изстудяване " на най-голямата стопанска система в света - откакто инфлацията се повиши до 40-годишен връх през предходната година - като увеличи главния лихвен % 7 пъти.

По този метод, към декемврийското съвещание на Фед главната рента доближи диапазона 4,25% - 4,50%, което е най-високото равнище от 2007 година насам.

По данни от протокола на съвещанието, членовете на Фед считат, че " ще би трябвало да се резервира рестриктивната позиция ", до момента в който икономическите данни не донесат убеденост, че инфлацията трайно се намалява. Целта е ниво от 2%.

" Никой от участниците не очакваше, че би било подходящо да се стартира понижаване на главната рента по федералните фондове през 2023 година ", се прецизира в протокола от съвещанието на Фед.

Редица участници в съвещанието на Фед през декември са подчертали нуждата от " ясна връзка ", че забавянето на темпа на повишение на основнити лихвени не е знак за понижаване на решимостта, когато става въпрос за битката с инфлацията.
 Фед на Съединени американски щати със 7-мо покачване на главната рента за годината, ще продължи и през 2023-а
Фед на Съединени американски щати със 7-мо покачване на главната рента за годината, ще продължи и през 2023-а

Основната цел продължава да е въздържане темпа на инфлацията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР