Федералните власти на САЩ започнаха разследване на компанията на Илон

...
Федералните власти на САЩ започнаха разследване на компанията на Илон
Коментари Харесай

Властите в САЩ погнаха Мъск: 1500 животни загинали в мъки при опити в „Нюралинк“

Федералните управляващи на Съединени американски щати започнаха следствие на компанията на Илон Мъск „ Нюралинк “ (Neuralink), съобщи Ройтерс.

Според източници на организацията повода за следствието са опитите с животни.

Разследването е почнало от Службата на генералния контрольор към Министерството на земеделието на Съединени американски щати по искане на прокуратурата поради недоволства от чиновници на компанията за нарушавания на американското законодателство, което контролира опитите с животни.

Агенцията е получила десетки документи на компанията, както и изявленията с 20 някогашни и сегашни нейни чиновници.

Според интервюираните тестванията са извършени небрежно, което е довело до ненужни премеждия и гибел на участниците в тестванията, в това число заради желанието на Мъск да форсира създаването на оборудването.

Агенцията пресмята, че от 2018 година насам по време на опитите са умрели към 1500 животни, сред които над 280 овце, свине и маймуни.

Освен това в опитите са взели участие мишки и плъхове. Според източниците на организацията компанията на Мъск не води прецизна документи за убитите животни.

Стартъпът „ Нюралинк “ е основан от Мъск през юли 2016 година, с цел да сплоти водещи специалисти в региона на създаването на невронни интерфейси и основаването на роботи, които разрешават имплантирането на съвсем безграничен брой електроди в мозъка в изцяло автоматизиран режим.

Според бизнесмена в далечното бъдеще сходни невронни интерфейси ще разрешат на хората да се трансфорат в киборги, способни да се опълчват на изкуствения разсъдък, и ще им оказват помощ да се научат да ръководят непосредствено компютрите, употребявайки силата на мисълта.

През февруари 2021 година “Нюралинк “ организира проучване на чип върху маймуни. Според компанията връзката с чипа се реализира посредством iPhone.

Експертите са проучили и разшифровали връзката сред невронната интензивност и избрани дейности, което им е разрешило да възпроизведат противоположната връзка.

По този метод маймуна макак е била научена да движи курсора на екрана без помощта на джойстик, написа " Телеграф ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР