Федералните прокурори отхвърлиха в четвъртък опита на Доналд Тръмп да

...
Федералните прокурори отхвърлиха в четвъртък опита на Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

„Никой не е над закона“: прокурорите отхвърлят искането на Тръмп за имунитет

Федералните прокурори отхвърлиха в четвъртък опита на Доналд Тръмп да отхвърли обвиняванията в скрит план за избори на съображение, че той се употребява с имунитет за дейности, които е подхванал, до момента в който е бил в Белия дом.

„ Никой в ​​тази страна, даже президентът, не е над закона “, написа екипът на специфичния прокурор Джак Смит в 54-странично искане, подадено до съдията, председателстващ забележителното дело.

Тръмп, любимецът за републиканската президентска номинация през 2024 година, ще бъде съден във Вашингтон през март идната година за хипотетичен скрит план за подкопаване на резултатите от изборите през ноември 2020 година, извоювани от демократа Джо Байдън.

Адвокатите на някогашния президент, в ход от две седмици пред американския областен арбитър Таня Чуткан, твърди, че обвиняванията би трябвало да бъдат отхвърлени, защото Тръмп е „ безусловно имунитет против наказателно гонене “.

Прокурорите в офиса на специфичния прокурор отхвърлиха този мотив и приканиха Чуткан да отхвърли настояването на Тръмп.

„ Той е зависещ на федералните наказателни закони като повече от 330 милиона други американци “, споделиха те. „ Никой съд в никакъв случай не е споменавал съществуването на безспорен углавен имунитет за някогашни президенти. „ Последствията от теорията за неограничения имунитет на обвинения са стряскащи “, прибавиха те.

„ Това би предоставило безспорен имунитет от наказателно гонене на президент, който одобри рушвет в подмяна на преференциален държавен контракт за член на фамилията “, споделиха те, или „ президент, който продава нуклеарни секрети на непознат съперник “. правни наблюдаващи, само че може да докара до закъснение на началото на процеса, защото аргументът евентуално ще стигне до доминирания от консерваторите Върховен съд.

Опитите на Тръмп да употребява отбраната на „ абсолютния имунитет “ в други случаи са отхвърлени от съдии, само че най-висшият съд на нацията в никакъв случай не се е произнасял непосредствено дали някогашен основен изпълнителен шеф има имунитет против наказателно гонене.

Тръмп е първият някогашен президент на Съединени американски щати, изправен пред наказателни обвинявания.

„ Неуреден въпрос “

Адвокатите на Тръмп, базирайки се на дело във Върховния съд, включващо някогашния президент Ричард Никсън, споделиха, че законът дава „ безспорен имунитет “ на президента „ за дейности в границите на „ външния периметър “ на неговата публична отговорност. “

Като основен изпълнителен шеф, те настояват, че Тръмп носи отговорността да „ обезпечи честността на изборите “ и е в границите на правото си да оспори резултатите от вота през 2020 година

„ Тъй като президентът Тръмп е безусловно имунитет против наказателно гонене за сходни дейности, Съдът би трябвало да отхвърли обвинителния акт ”, споделиха те.

Докато акцентираха аргумента, че Тръмп не може да бъде преследван, юристите му признаха, че цитираният от тях случай Никсън включва гражданска отговорност на някогашен президент, а не хипотетично незаконно държание. „ Въпросът остава „ сериозен и безреден въпрос “ от закона “, споделиха те.

Делото пред Chutkan упреква Тръмп в скрит план за машинация на Съединените щати и скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане – взаимната сесия на 6 януари 2021 година Конгреса, който беше нападнат от навалица поддръжници на Тръмп.

Други наказателни каузи против Тръмп включват обвинявания в рекет в Джорджия за хипотетичен скрит план за превръщане на изборните резултати в южния щат и развой във Флорида през май 2024 година по обвинявания в корист с строго секретни държавни документи.

Тръмп и двамата му най-големи синове сега вземат участие и в цивилен развой за машинация в Ню Йорк за хипотетично надуване на цената на техните недвижими парцели, с цел да получат по-благоприятни банкови заеми и застрахователни условия.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР