Федералната търговска комисия на САЩ и властите на почти всички

...
Федералната търговска комисия на САЩ и властите на почти всички
Коментари Харесай

Facebook продава Instagram и WhatsApp?

 Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати и управляващите на съвсем всички щати упрекнаха компанията Facebook, която има едноименната обществена мрежа, в редовно нарушение на антимонополното законодателство на страната, оповестиха международните организации.

Срещу Facebook са подадени два желае. Единият - от Федералната комерсиална комисия, а другият - от 48 щати и окръзи. В желае на комисията се показва, че компанията на Марк Зукърбърг нелегално резервира монопол в областта на обществените мрежи чрез осъществени в продължение на доста години дейности, ориентирани против конкуренцията. Комисията отбелязва, че обвиняванията са повдигнати след " дълготрайно следствие в съдействие с коалиция от основните прокурори на 46 щати, окръг Колумбия и Гуам ".

Представители на федералния регулатор считат, че компанията се е стремила " да обезврежда опасността против своя монопол " и с тази цел е придобила обществените мрежи Instagram и приложението WhatsApp. Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс съобщи, че Facebook е употребила големите запаси от данни и пари, с които е разполагала, с цел да смаже или попречи на по-малките противници в конкурентната битка.

Правейки това, компанията е лимитирала избора на потребителите, задушила е нововъведенията, уязвила е отбраната на персоналния живот на милиони американци, добави Летиша Джеймс, представена от Франс прес.

Тъй като огромна част от растежа на приходите на компанията към този момент идва от Instagram и WhatsApp, възможна загуба на двете платформи би заплашила да изтрие огромна част от дълготрайната стойност на Фейсбук. Акциите на компанията, които нарастват с над 35% през 2020 година, поевтиняваха с към 2% в сряда.

Фейсбук закупи тези обещаващи конкурентни платформи точно тъй като очакваше главната обществена мрежа един ден да загуби от блясъка си и искаше компанията да взема решение към какви приложения хората ще се извърнат по-късно. А всичко това се случва тъкмо както големите вложения в Instagram и WhatsApp стартират да се изплащат. Фейсбук твърди, че тези вложения са създали Instagram и WhatsApp това, което са през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР