Федералната търговска комисия на САЩ (Federal Trade Commission, FTC) изпрати

...
Федералната търговска комисия на САЩ (Federal Trade Commission, FTC) изпрати
Коментари Харесай

FTC с нова атака към Microsoft

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (Federal Trade Commission, FTC) изпрати публично недоволство в американски съд във връзка скорошни дейности на Microsoft. Комисията твърди, че Microsoft е нарушила свое заричане при придобиването на Activision Blizzard.

Става въпрос за това, че компанията е декларирала, че ще ръководи Activision Blizzard, като студио с лимитирана интеграция към Microsoft. Но на фона на неотдавна оповестените съкращения в Activision Blizzard, компанията си опонира на личните си обещания. Това е записано в писмо изпратено от юриста на FTC до Апелативния съд на Съединени американски щати в девети окръг, предава GamesIndustry. Миналият месец Microsoft разгласи, че ще редуцира 1900 чиновници на Activision Blizzard.

Имад Абияд, юридически представител на FTC цитира също по този начин шефа на гейминга в Microsoft Фил Спенсър, който декларира, че се редуцират позиции, които се припокриват в двете компании. „ Това влиза в несъгласие с изказванията на Microsoft пред този съд, че двете компании ще оперират независимо след сливането “, разяснява Абияд.

Microsoft на собствен ред разясниха изказванията на Абияд с аргумента, че въпросните съкращения били към този момент планувани от Activision Blizzard “. Сходно с по-мащабните трендове в гейм промишлеността, Activision към този момент са имали проект за елиминирането на забележителна част от работните места по времето, когато са самостоятелна компания. В този смисъл, скорошните вести не могат да се припишат изцяло на сливането “, гласи формалната позиция на Microsoft.

В настрана изказване за VGC от компанията разясняват, че Комисията подценява в тази ситуация значими условия. Става дума за това, че Microsoft са били заставени от английските регулатори да се преструктурира световно придобиването. Това включвало изключването на правата за клауд стрийминг на Activision Blizzard в Съединени американски щати. А по този начин също и сключването на договорка сред Microsoft и PlayStation във връзка с Call of Duty.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР