Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Руската федерация съобщава, че

...
Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Руската федерация съобщава, че
Коментари Харесай

Путин обвини Запада и Украйна, че искат да убият любимия му журналист

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация оповестява, че е разрушила неонацистка група, възнамерявала на убие журналиста Владимир Салавьов.

Групата се показва като неразрешената в Русия неонацистка терористична организация " Националсоциализъм/Бяла мощ ".

Както прецизират от ФСБ, представени от " Интерфакс ", членовете на незаконната група са признали, че са подготвяли убийството на Соловьов , след което са възнамерявали да избягат в чужбина.

ТАСС оповестява, че убийството на журналиста Владимир Соловьов е било планувано по поръчка на Службата за сигурност на Украйна . Също по информация на ТАСС групата е обсъждала и възможното ликвидиране на Дмитрий Киселев, общоприет шеф на осведомителната организация Russia Today, и на Маргарита Симонян, основен редактор на организацията и RT , както и други публицисти.

От групата са конфискувани самоделни експлозиви, осем запалителни устройства вид " коктейл Молотов ", шест револвера PM, пушка, граната RGD-5, над хиляда патрона от друг диаметър, опиати, подправени украински паспорти със фотоси на членовете на групата, националистическа литература и атрибути.

Новината първо бе обявена от съветския президент Владимир Путин , без той обаче да показва имена, в това число и това на журналиста. " Разбира се, в този момент те ще отхвърлят, само че обстоятелствата и доказателствата са неопровержими ", съобщи съветският президент.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) дефинира като небивалица изказванията на Русия. " СБУ няма проекти за убийството на Соловьов. В същото време, като се има поради броят на фалшификатите и антиукраинската ненавист, предавани от това лице, то може да се задуши в продуктите на личната си агитация на ниско равнище ", декларират украинците.

Президентът Владимир Путин също показва, че нападението е било квалифицирано по заповед от Киев . Според президента Кремъл знае поименно кои са ръководителите на украинските нацисти от западните служби , преди всичко от Централно разузнавателно управление на САЩ, които дават препоръки за убийствата на публицисти.

Руският президент съобщи, че прокурорите и следователите би трябвало да основат доказателствена база въз основа на тези и други обстоятелства, " която база да бъде употребена в правосъдните производства, в това число на интернационално ниво. "

В коментар на новината Дмитрий Киселев напомня, че преследването на публицисти в Украйна от дълго време е нещо всекидневно и че на никое място по света няма по-брутално отношение към представителите на пресата.

Телевизионният публицист Владимир Соловьов декларира, че е схванал за покушението дружно с цялата страна. В скоро време обаче е бил юридически обзор на ограниченията му за сигурност. В диалог с ТАСС той също по този начин показва признателност към органите на реда за тяхната работа.

Владимир Соловьов е един от най-известните съветски телевизионни публицисти. По малкия екран той води голям брой политически излъчвания, минал е през ORT, TV-6 и NTV, " Русия 1 ". Също по този начин, Владимир Соловьов е формален водещ на съветските избори по малкия екран. Соловьов попадна под глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада.

Според федералния лист на терористичните организации на уеб страницата на ФСБ " Националсоциализмът/Бялата мощ " е добавена към него с решение на Върховния съд през юни 2021 година

Както Mediazona писа по това време, през 2014 година от групата в Невоград са наказани души , някои от които по време на закононарушенията са били малолетни, написа съветската редакция на BBC. Те са били обвинени за 10 убийства и четири опита за убийства, стимулирани от етническа ненавист, в интервала от април 2009 година до януари 2010 година Обвиняемите са упрекнати и в няколко случая на подбудителство към ненавист, безчинство, трафик на оръжие и подправено съобщаване за терористична офанзива.

Съдът ги осъжда на три до 24 години в колония със непоколебим режим, като един от тях получава условна присъда от две години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР