Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия задържа в Крим

...
Федералната служба за безопасност (ФСБ) на Русия задържа в Крим
Коментари Харесай

В Крим задържаха руснак, шпионирал за специалните служби на Украйна

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия задържа в Крим руснак, който събира информация за украинските специфични служби. У арестувания е намерено взривно устройство. Това оповестява ТАСС, като се базира на Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Според източник на ТАСС мъжът е наблюдаван два месеца.

" Федералната работа за сигурност в хода на извършени оперативно-издирвателни ограничения задържа мъж по отношение на разследващи и подривни действия в полза на украинските специфични служби. Става въпрос за жителя на Руската федерация В. Л. Есипенко ", означават от службата.

Според ФСБ арестуваният е снимал видеоклипове на терен, обвързван с всеобщ престой на хора на територията на Република Крим.

ФСБ заяви още, че в колата на Есипенко е открит предмет с външни признаци на неподготвено взривно устройство.

" Според арестувания Есипенко той е събирал информация в полза на специфичните служби на Украйна по инструкции на офицера от сегашния запас на 8-ми отдел на Службата за външно разузнаване на Украйна, полковник В.А., споделят още от ФСБ. - Есипенко е арестуван, с цел да се предотврати провеждането на подривни дейности в полза на украинските специфични служби. "

Срещу арестувания е формирано наказателно дело.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР