Федерален съдия във Вирджиния в петък отхвърли дело, насочено към

...
Федерален съдия във Вирджиния в петък отхвърли дело, насочено към
Коментари Харесай

Федерален съдия отхвърли опита за дисквалифициране на Тръмп от гласуването във Вирджиния 

Федерален арбитър във Вирджиния в петък отхвърли дело, ориентирано към премахване на някогашния президент Доналд Тръмп от първичното гласоподаване на щата през 2024 година, базирайки се на клаузата за протест в 14-та корекция на конституцията.

Жалбата, подадена от деятелите Рой Пери-Бей и Карлос Хауърд, твърди, че Тръмп е „ взел участие в въстание или протест “ против Съединени американски щати и затова би трябвало да бъде дисквалифициран да търси поста, който в миналото е заемал.

Съдия Леони Бринкема от Източния окръг на Вирджиния, назначена от някогашния президент Бил Клинтън, откри, че ищците не са легитимирани да съдят, с цел да извадят Тръмп, на 77 години, от първичното гласоподаване в щата.

„ Най-малко пет спомагателни федерални съдилища стигнаха до заключението, че жителите, които се пробват да дисквалифицират лица – в това число някогашния президент Тръмп – от присъединяване в избори или от заемане на обществени длъжности въз основа на офанзивата против Капитолия на Съединените щати от 6 януари 2021 година, не са били легитимиран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР