Фашистки татари, българките струват две банкноти и гнусната българска фашистка

...
Фашистки татари, българките струват две банкноти и гнусната българска фашистка
Коментари Харесай

Млад македонски политик с много грозно изказване: Българките струват две банкноти

 " Фашистки татари, българките костват две банкноти и гнусната българска фашистка ръка ". Това са единствено част от определенията, които Драган Гюровски от Младежкия съюз на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ насочи към България и българския народ. Скандалните думи са изречени навън заседание на партията в центъра на Скопие, съобщи БГНЕС.

В словото си младият " политик " употребява цялата лексика изпълнена с ненавист към България, основана от времето на някогашна Югославия след 1945 година

" Няма да преговаряме за това на кого е Гоце Делчев и на кого принадлежат илинденците. Да не би да са не запомнили за Букурещ от 1913 година, когато разшириха границите си за сметка на Македония и започнаха с асимилация, денационализация и депортация? Няма да има смяна на историята по волята на татарските фашисти. Тази гнусна българска ръка удряше по македонците. Твърдят, че имаме обща история. Разбира се, че имаме. Това е неоспорим факт. Единствената обща история са двете червени (сръбски) банкноти, за които са се продавали българките ", сподели още Гюровски.

Преди две седмици водачът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски прикани Договорът за другарство сред Северна Македония и България, който бе подписан сред Бойко Борисов и Зоран Заев преди няколко години, да бъде анулиран. До момента нито един македонски политик и държавник не се е разграничил нито от речта на Гюровски, нито от апела на Мицкоски за денонсиране на съглашението с България.

Гюровски употребява терминът " източният комшия " за България, който бе въведен в политическия речник от самия Мицкоски в Република Северна Македония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР