Фарсът около опита на страната да купи или поне наеме

...
Фарсът около опита на страната да купи или поне наеме
Коментари Харесай

КЗК прие абсурдна жалба срещу поръчката за наем на хеликоптер

Фарсът към опита на страната да купи или най-малко наеме хеликоптер за медицински потребности продължава. Само няколко дни откакто специално създаденото държавно сдружение " България хели мед сървиз " съумя да завърши социална поръчка по наем на хеликоптер, откакто стана ясно, че предложения има и може да се върви към избор на снабдител и лицензиране, в Комисията за защита на конкуренцията е подадена тъжба против поръчката. 

Компанията, която е подала поръчката обаче няма нищо общо със бранша, няма обезпечени чиновници, не прави сходна активност и не наподобява да има каквито и да било ползи в здравната авиопомощ. Тези й дейности обаче ускоряват подозренията, че някой се пробва да саботира поръчката изцяло очевидно и без никакви скруполи, че става дума за човешки животи. Припомняме, че служебното държавно управление се пробва да закрие " България хели мед сървиз ", макар че няма институция у нас, която да е по-близо до лицензирането си за въздушна здравна помощ от компанията. Повече за този въздушен медицински парадокс може да видите тук: 

Повече детайлности за това кой и по какъв начин жали поръчката за наем на машина, през днешния ден даде в своя фейсбук профил шефът на държавното сдружение Георги Гвоздейков. 

" Всичко това е безусловно съзнателно, целеустремено, преднамерено, манипулативно за бойкот и да не бъде доставен този по този начин нужен хеликоптер, който би трябвало да избавя човешки животи и да продължаваме да бъдем единствената страна в Европейски Съюз без HEMS ", написа той в гневния си пост. 

Надолу разкритията му обаче са меко казано притеснителни. На първо място - жалбата на компанията " УИЛИНК ООД " е подадена два дни след крайния период за обжалване. Очевидно това не е тормозило Комисията за защита на конкуренцията. 

" Странно и мистериозно е по какъв начин Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволява разглеждане на тъжба подадена от компания УИЛИНК ООД с ЕИК 202621118, която е с предмет на активност: Oтдаване на аудио-визуална техника под наем; техническо поръчителство на семинари и други събития; образуване на събития; търговия със артикули и услуги; комерсиално посланичество, ходатайство на локални и задгранични физически и юридически лица в страната и в чужбина; импорт, експорт и реекспорт ", написа още Гвойздейков. 

Освен това - въз основа на информацията от оповестените финансови доклади, излиза наяве, че въпросният жалбоподател не упражнява активност, която да допуска осъществяване на услуга идентична или сходна с предмета на поръчката (нито е правил сходни покупко-продажби – видно от оповестените отчети). По-странното - съгласно декларациите от Закона за счетоводството, считано от 2020г. УИЛИНК ООД не упражнява каквато и да било активност, камо ли даване на лизинг на и/или опериране с най-малко едно въздухоплавателно средство обезпечено с здравно съоръжение.

" УИЛИНК " сега не обезпечава и нито един чиновник, т.е. там не работи никой. 

Въпреки всичко това - Комисия за защита на конкуренцията не вижда проблем и приема за разглеждане жалбата. Това подсигурява закъснение на първата дата за доставка на хеликоптер, която можеше да бъде от средата на годината. Сега тази дата остава неизветна и разтеглена напред във времето.

 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР