Фармацевтичната компания Пфайзер“ разработва лекарство за Covid-19, подобно на препаратите,

...
Фармацевтичната компания Пфайзер“ разработва лекарство за Covid-19, подобно на препаратите,
Коментари Харесай

Д-р Нина Янчева: Решението на пандемията ще е в противовирусно лечение на ранен етап

Фармацевтичната компания „ Пфайзер “ създава лекарство за Covid-19, сходно на препаратите, с които се лекува ХИВ - инхибитор, който стопира репликацията на вируса в човешките кафези.
Разработва се както перорален, по този начин и венозен медикамент , посочи в изявление за БНР доктор Нина Янчева от Инфекциозна болница, началник на Катедрата по инфекциозни заболявания в Медицинския университет в София.

Препаратът, по който работи „ Пфайзер “, принадлежи към група лекарства, открити от средата на 90-те години, разясни доктор Янчева. По думите й те блокират характерен ензим, който е разполагаем и при коронавирусите .

Медикаменти за лекуване на ХИВ се създават към този момент 30 години. На база на познанията за тях са създадени такива за хепатит С с висока успеваемост - 98%, означи Нина Янчева.

Това, което доктор Янчева дефинира като положително, са изследванията за над 200 противовирусни медикамента, „ тъй като това ще е решението на пандемията – когато има съответно противовирусно лекуване и то за ранно лекуване “.

 Снимка: Българска телеграфна агенция Ремдесивирът се ползва единствено венозно в болница, а успеваемостта му е по-висока, когато се ползва на ранен стадий . Хората, стигащи до болнично лекуване не са в този стадий, подчертава върху това несъгласие доктор Янчева.

Има медикамент във втора-трета фаза на изследване, за който скоро ще има данни , посочи доктор Нина Янчева, която разпорежда очаквания на това лекарство. Монопиравир е от друга група, той се оприличава на тамифлу, уточни тя:

Първоначално е проучван за грип, само че се оказва, че при хора с Covid, в случай че се приложи рано, доста бързо – в границите на пет дни, понижава до най-малко количеството вирус . Това ще е медикамент за ранно лекуване – още в амбулаторни условия, отвън болничното заведение. Това е много огромна вяра. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР