Фармацевтичната компания Пфайзе (Pfizer Inc) е започнала ранен етап на

...
Фармацевтичната компания Пфайзе (Pfizer Inc) е започнала ранен етап на
Коментари Харесай

Пфайзер тества перорално лекарство, което да бори първите признаци на COVID-19

Фармацевтичната компания " Пфайзе " (Pfizer Inc) е почнала ранен стадий на изпитване в Съединени американски щати на перорална антивирусна терапия против Covid-19, която може да бъде предписана на пациенти при първите признаци на инфекцията, оповестиха от компанията във вторник, съобщи Ройтерс.

Производителят на медикаменти, който създаде с немската BioNTech и първата позволена в Съединени американски щати ваксина против ковид, съобщи, че в лабораторни проучвания антивирусният претендент е посочил мощна интензивност против SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква Covid-19.

Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наименуван PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Протеазните инхибитори са ефикасни при лекуването на други вирусни патогени като ХИВ (HIV) и хепатит С, както независимо, по този начин и в композиция с други антивирусни средства, показват от компанията.

Pfizer има вяра, че този клас молекули може да обезпечи добре търпими лекувания против Covid-19, защото сега лечебните средства, предлагани на пазара, които работят по същите линии, не са съобщавали за опасения, свързани с сигурността.

Компанията също по този начин учи интравенозно прибавен антивирусен претендент в ранен стадий на изследване при приети в болница пациенти с Covid-19.

" Двата претендента (орален и интравенозен) дружно имат капацитета да основат парадигма за лекуване от край до край, което добавя имунизацията в случаите, когато болестта към момента се демонстрира “, съобщи основният медицински шеф на Pfizer Микаел Долстен.

Кандидатът на Pfizer изостава от две други орални антивирусни лечения, които са в междинни стадии на изпитвания - първата е създадена от съперника Merck & Co взаимно с Ridgeback Bio, а втора от Roche Holding и Atea Pharmaceuticals.

Понастоящем ремдезивир на Gilead Sciences е единственото лекарство, утвърдено от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) за лекуване на Covid-19.

FDA е издала незабавно позволение за интравенозната лечения на компанията Eli Lilly - бамланивимаб (bamlanivimab) независимо и в композиция с етезевимаб (etesevimab), както и комбинирана терапия на Regeneron, припомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР