Фалстарт на делото за плажа край така наречените Летни сараи

...
Фалстарт на делото за плажа край така наречените Летни сараи
Коментари Харесай

Фалстарт на делото за плажа в парк Росенец

Фалстарт на делото за плажа край по този начин наречените Летни сараи в парк " Росенец ". Административният съд в Бургас трябваше да реши дали линията към резиденцията да се впише публично като плаж или земеделска земя. Липсата на експертизи обаче отложиха делото.
Още по тематиката
След митингите през лятото, Министерството на туризма започва процедура за нанасяне на линията към парцела, свързван с Ахмед Доган, в профилираната карта на морските плажове. Действията на Агенцията по кадастър обаче бяха обжалвани от сдружение, претендиращо за благосъстоятелност върху терена.

" Моите клиенти имат благосъстоятелност там и тази благосъстоятелност се визира. Всички знаем, че на територията на плажа не може да има постройка и е обикновено да възразим ", съобщи пред Иван Цанев, юрист на сдружението.

Досега територията към резиденцията в парк " Росенец " се е водила като земеделска земя. Дружеството апелира пред съда процедурата, по която кадастърът вписва същата територия като плаж.

" Според тях това не съставлява плажна линия. Становището на кадастъра е, че това е плажна линия. Ние сме го нанесли като действителен плаж и заповедта е реалност ", добави Цена Вичева, юрист на Агенцията по кадастър.

Назначени са съдебно-геодезични експертизи, които обаче към момента не са подготвени поради компликациите да се откри експерт. Делото ще се гледа още веднъж през април.

Междувременно Областна администрация Бургас е поискала над 50 хиляди лв. от Министерски съвет, с цел да бъдат отстранени противозаконните постройки на пясъка, които още в края на лятото стана ясно, че са построени без документи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР