Фалстарт и хаос: Дигиталната раница тръгна с бъгове.Платформата Дигитална раница“

...
Фалстарт и хаос: Дигиталната раница тръгна с бъгове.Платформата Дигитална раница“
Коментари Харесай

Фалстарт и хаос: Дигиталната раница тръгна с бъгове

Фалстарт и безпорядък: Дигиталната раница потегли с бъгове.

Платформата „ Дигитална раница “ на Министерството на образованието и науката потегли с бъгове в много учебни заведения в страната, сподели инспекция на „ Телеграф “.

Най-сериозният проблем е обвързван с кодовете, които учителите раздават на родителите, с цел да се записват.

Масово след въвеждане на комбинацията системата не пуска потребителя.

Оказва се, че кодовете, които се генерират, са годни едвам няколко седмици и в случай че не са употребявани в период, се постанова от учебните заведения да дават нови.

Читатели на „ Телеграф “ сигнализираха,

че на родителските срещи при започване на годината самите учители не са били наясно по какъв начин тъкмо действа системата и по какъв начин да я употребяват.
Това е изключително годно за по-малките обитаеми места в страната.
В момента в платформата „ Дигитална раница “ са налични учебниците от 1-ви до 7-и клас,

които по закон са безвъзмездни. Очаква се и тези за учениците от 8-и до 12-и клас да бъдат

добавени там от идната образователна 2024/25 година

Учениците, учителите и родителите би следвало да имат достъп до платформата посредством сметките си в edu.mon.bg. Много от тях обаче не знаят по какъв начин да влязат в „ Дигиталната раница “ и не могат да употребяват ресурсите, с изключение на тези, които са с отворен достъп. „ При нас нямаше проблеми, а персонално аз като родител се записах за по-малко от 5 минути. При децата, изключително при по-малките обаче постоянно се случва да са не запомнили или изгубили своите данни за вход в edu.mon.bg. Иначе аз разпространих и авансово указания към родителите по какъв начин да се записват и раздадохме самостоятелни кодове на учениците “, разяснява пред „ Телеграф “ Ивайло Ушагелов – шеф на столичната НПМГ „ Акад. Любомир Чакалов “.

„ Това, до което имам достъп като родител, е друго от това, което виждам като преподавател. За учителите има повече запаси, имаме достъп и до стратегии, за които до предходната година заделяхме пари от учебния бюджет, с цел да си плащаме абонамент, а в този момент са част от платформата. Колегите споделят, че я употребяват “, сподели още Ушагелов. В „ Дигиталната раница “ има към 250 създадени от преподаватели и утвърдени за общо прилагане електронни уроци.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР