Фалшифициране на документи, фиктивен брак, фалшива инвалидност, контрабандни пътеки и

...
Фалшифициране на документи, фиктивен брак, фалшива инвалидност, контрабандни пътеки и
Коментари Харесай

Мобилизацията принуждава украинските мъже да бягат в чужбина: схемите за бягство

Фалшифициране на документи, мним брак, подправена неработоспособност, контрабандни пътеки и лъжедоброволчество

„ Въпреки възбраната за овакантяване по време на войната доста подлежащи на военна работа се пробват да изоставен Украйна. И те са подготвени да платят доста пари за такава опция.

На пазара към този момент работят десетки схеми за незаконно пътешестване в чужбина за заобикаляне на съществуващите ограничавания за овакантяване на страната. А сумите за незаконно прекосяване на границата от време на време доближават десетки хиляди долари “.

- написа украинското издание Страна. Ua.

„ Страна “ преглежда пет съществени схеми за незаконно прекосяване на границата от бягащи от мобилизацията.

Най-скъпата скица за излизане през днешния ден е през военната работа за регистрация и регистриране. Има няколко аргументи за високата цена: високи опасности за длъжностните лица при положение на разкриване на измамата, за клиента – опцията свободно да минава границата безграничен брой пъти.

„ Същността на схемата е да се получат заключенията на медицински и лекарски комисии във военните служби за регистрация и регистриране. Въз основа на здравно умозаключение за невалидност за военна работа клиентът се отписва от боен доклад. Съответно човек става неподлежащ на военна работа и има право да минава държавната граница.

Цената на „ въпроса “ варира от 3-4 до 10 хиляди $ в разнообразни райони “, - се споделя в публикацията.

Печалбите от подкупите се разпределят сред медиатори и снабдители на услуги, както и сред държавни организации, правоприлагащи органи и висшестоящи органи.

„ Имах шанс, минах на ниска цена – 5500 $. Приятелите ми заплатиха по $7000. Доколкото разбирам, колкото повече медиатори, толкоз по-висока е цената за клиента. Трябва да платите най-малко 5000 $ на военната работа за регистрация и регистриране, медиаторът, който ми оказа помощ, „ почтено “ сподели, че взема 500 $ за услугите си, ” – споделя притежателят на „ белия билет “ Алекс.

Друга скица, която в този момент набира известност, е фиктивния брак. Той е много елементарен като организация и осъществяването му изисква минимално присъединяване на длъжностни лица. Освен това дава опция за гладко прекосяване на границата безграничен брой пъти.

Става дума за подписване на мним брак с жена, която има три и повече деца. Посредници против възнаграждение намират бъдещи съпруги. Някои прецизират, че клиентът би трябвало да премине границата съпроводен от новоизпечената „ брачна половинка “ и най-малко едно от децата й, други медиатори твърдят, че е задоволително да се покажат копия от актовете за раждане на децата на границата. Но се счита, че схемата с жена и дете е по-надеждна.

При различен вид на тази скица е задоволително мъжът да има две от децата си. Посредникът намира жена, която следва да роди, преди да роди, тя показва, че бащата е „ клиентът “, който е вписан като аставник на нейното дете.

„ Обработката на всички документи лиши към две седмици. Организаторите сами откриха жена, която се съгласи на сходна стъпка. Не знам какъв брой й заплатиха, всички финансови въпроси бяха решени посредством уредника, на който преведох $2000 плюс обвързваните разноски – към $1000 и повече. Това включва билети за дамата и детето й, тяхната храна и хотелско настаняване. “

- споделя Юрий.

По думите на изданието, след прекосяване на границата, краткотрайната „ брачна половинка “ с детето си се връща в Украйна.

„ Когато би трябвало да дойда в страната и по-късно да се върна, ще би трябвало да се обадя на моята „ брачна половинка “, тя би трябвало да пристигна там, където съм, и ние ще се върнем в Украйна дружно и ще си тръгнем по същия метод. За всеки подобен преход й заплащам 500 $ плюс обвързваните с това разноски – билети, хотел, храна, ” – добавя Юрий.

Тази скица има своите клопки. „ Съпругата ” може да подаде молба за бракоразвод и да изиска прехрана от някогашния „ брачен партньор ”.

Най-популярната скица е имитация на документи.

Често мъжете, които желаят да изоставен, даже не прибягват до услугите на професионални измамници, а работят без значение и независимо.

Фалшифицират всички нужни документи: медицински свидетелства, краткотрайни документи за освобождение от военна работа, актове за раждане на деца. Формулярите на тези документи се търсят в интернет, попълнят се независимо, подправят се печатите на съответните органи.

Но такава скица е работила добре единствено в първите седмици на войната.

„ През първите две седмици всички бяха в суматоха: доста чиновници напуснаха работата си, никой не издаваше документи, електронните бази данни работеха доста зле, което на процедура не позволяваше на граничните чиновници да ревизират достоверността на предоставените им документи.

На митническите пунктове хората постоянно правеха кавги, в опит да избягат от войната. Но след 10 дни всичко бързо спря. Някой е фалшифицирал документи по подобен метод, че е мъчно да се разбере къде е подправеното удостоверение и къде не. Но множеството фалшифицираха документи доста зле и граничарите стопираха да пропущат всички. След това за известно време имаше цялостен „ стоп “ даже за тези, които имаха същински документи от военната работа. Докато се подредят всички бази данни “.

- описа един от очевидците на тези събития.

„ Свързах се с уредниците на схемата посредством мои познати. Платих 1500$, с цел да ме трансферират през границата по „ зеления кулоар “, само че се оказа, че не е „ зелен “. Преходът е осъществен в Одеска област на границата на Украйна и Молдова. Организаторите дадоха обещание, че ще ме докарат до молдовската граница, ще би трябвало да ходя безусловно 100-200 метра и ще съм в Молдова, а там би трябвало да се каже на граничарите, че тичам от войната и ще ме записват като емигрант. Но в реалност всичко се оказа напълно друго, - споделя Виталий за друга скица за незаконно прекосяване на границата.

Тази скица породи незабавно от началото на военните дейности и към момента съществува. Същността му е, че човек се превежда през границата около контролно-пропускателните пунктове – през гори, планини и през реки.

Тук всички опасности падат напълно върху плещите на жителите, преминаващи незаконно границата. Организаторите, несъмнено, твърдят, че всичко е безвредно и са се договорили с всички. Но в реалност се оказва друго.

Хората се пускат по старите контрабандни направления, по които контрабандата е превозена до граничните региони преди експлоадирането на военните дейности.

Виталий и спътниците му бяха оставени в някакво поле и им споделиха, че границата с Молдова е на 800-1000 метра. Но след 300 метра „ пътуващите “ са арестувани от патрулка.

„ Бяхме четирима: индивидът, който ни докара, и още двама, които като мен желаеха да минат границата. Преди това не се познавахме. Човекът, който ни докара, се показа като Игор, спряхме на полето, той извади термокамера, огледа се, сподели ни посоката – накъде да вървим, той се качи в колата и бързо потегли ”, продължава Виталий история. „ Граничарите ни описаха, че всеки ден хващат по 10-15 индивида като нас.

А до границата с Молдова не са 800 метра, както ни споделиха, а четири километра. Бяхме арестувани съвсем едно денонощие. Заведоха ме в локалното полицейско ръководство, постановиха санкция от 14 000 гривни за опит за нелегално прекосяване на границата и издадоха призовка за военната работа за регистрация и регистриране /военното окръжие/. И едвам по-късно ни пуснаха.

С началото на дейните военни дейности държавната граница беше доста укрепена и множеството от тези направления станаха недостъпни.

Вярно е, че в някои случаи локалните сили за сигурност и граничната защита бяха „ в комбина “ или даже сами проведоха бизнеса за прекосяване на границата.

Една от най-разпространените схеми за прекосяване на държавната граница е системата „ Шлях “. Тя дава законно право на мъжете да останат в чужбина до 60 дни.

По принцип по тази скица хората отпътуват, оформяйки се като доброволци.

Схемата е известна, само че не е евтина. Цената е от $3500 до $6000.

Органите на реда непрестанно организират инспекции по нея. За благополучие не е толкоз мъчно да се плеснат „ през ръцете “ фондовете, които записват подправени доброволци – там се изпращат представители на силовите служби, които се преструват, че желаят да отидат в чужбина и са подготвени да заплатят за това пари.

Въпреки това обаче схемата работи и хората се изпращат в чужбина по нея. Възможно е роля да играе и съществуването на „ чадър “ в държавни структури и правоохранителни органи измежду някои от уредниците на тези схеми, заключава „ Страна “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР