Фактите и действащата нормативна уредба, наричана Закона "Магнитски" нямат нищо

...
Фактите и действащата нормативна уредба, наричана Закона "Магнитски" нямат нищо
Коментари Харесай

Юрист: И до портиера на Белия дом няма да стигне Цветан Василев

Фактите и настоящата нормативна уредба, наричана Закона "Магнитски " нямат нищо общо с това, което се тиражира, ще се слага някой под протекция. По силата на този закон не може да става дума за политическо леговище или протекция. Това сподели в студиото на ФАКТИ юристът и учител по конституционно право Борислав Цеков във връзка информацията, която се популяризира, че банкерът на банкрутиралата КТБ ще търси протекция от Съединени американски щати точно по силата на "Магнитски ".

"Аз мисля, че казусът на Цветан Василев не попада в приложното поле на този закон ", съобщи Цеков.

Относно спекулациите, че персонално американския президент Доналд Тръмп може да прегледа случая на Василев, Цеков изясни, че десетки хиляди сигнали заливат ежеминутно Белия дом и Конгреса и не става просто по този начин някой да занесе на бюрото на президента нечий случай.

"Минават през стотици цедки сигналите. Подозирам, че не до Овалния кабинет, няма и до портиера на Белия дом да стигне случая на Василев и не тъй като недооценявам юристите на Василев, а тъй като това не може да стане по силата на Закона "Магнитски " ", сподели още Цеков.

Цялото изявление с юриста гледайте тук:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР