ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Путин е отслабен и изолиран. Факт

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Още десетки хиляди ще загинат, с цел да може Путин да остане на власт и да не му се постанова да дава отговор за закононарушенията, осъществени против личния му народ. Миодраг Сорич за оповестената военна готовност в Русия.

Той просто не може да върне нещата обратно. Ако Путин загуби нападателната си война против Украйна, цената, която ще би трябвало да заплати, евентуално няма да се ограничи единствено с властта му. Същото се отнася и за тези политици в държавното управление и в Думата, които - за положително или зло - са обвързали ориста си с тази на шефа на Кремъл. Те са в суматоха. Предвид триумфите на украинците за отвоюване на родината си, Москва в действителност е застрашена от боен погром. Какъвто никой в Кремъл не е очаквал. Затова в този момент Путин подреди частична готовност и ще хвърли на фронта 300 000 резервисти. Те би трябвало да спрат настъплението на украинците - контраофанзива, свидетелстваща за отчайващото положение на съветската войска.

Отслабен и изолиран

Само преди няколко дни - по време на срещата на Шанхайската организация за съдействие в Узбекистан - опитващият се да резервира хладнокръвие Путин съобщи, че Русия не бърза в Украйна. Всъщност там светът видя един отслабен и изолиран Путин. Телевизионните камери демонстрираха един застаряващ мъж, който останалите държавни и държавни ръководители караха да чака. Путин седеше изобретателно на дивана и слушаше това, което те имаха да кажат. Турция, Индия, даже и Китай дадоха обществено да се разбере, че отхвърлят войната му и поддържат териториалната целокупност на Украйна. И с основателна причина: войната съставлява задължение за международната стопанска система, а оттова и за властта на тези политици, от които Путин се надяваше на поддръжка.

Промяна на курса в Кремъл

От позиция на Кремъл нещата не можеха да не престават по същия метод. Завърналият се в Москва съветски президент побърза да промени своя курс. В последна сметка частичната готовност е самопризнание за военната уязвимост в Източна Украйна. При оповестяването на вестта, че до дни завладените територии ще " гласоподават " за присъединение към Руската федерация, стана ясно, че украинците не желаят да са част от Русия. Защото гласуването под дулата на оръжията и референдумите, извършени в съсипия, няма да бъдат признати съществено от никого по света.

Путин желае да си подсигури заграбената плячка. Завоюваните земи би трябвало да станат част от Руската федерация. И тогава той би могъл да призове за отбрана на родината посредством потреблението на всички вероятни военни средства. " Специалната военна интервенция ", лимитирана във времето и пространството и имаща малко общо с всекидневието на множеството руснаци, би се трансформирала в част от разказа за отбраната на " съветската земя " по всевъзможен метод - в това число и с нуклеарно оръжие.

Краят на " специфичната военна интервенция "

Не е нужно човек да е популярен оракул, с цел да предвижда идното " пенсиониране " на термина " специфична военна интервенция ". Пропагандата на Кремъл ще го погребе. Вместо това ще се появяват все по-луди и комплицирани неистини, измислици и закани, с които следената от страната телевизия ще се опита да индоктринира руснаците. Вече циркулират изказвания, че Русия не води война против Украйна, а се пази против Съединени американски щати и Англия в Украйна.

Всеки може да има вяра, в каквото си изиска.
Подновяването на напрежението от страна на Путин ще бъде признато доста съществено от международните водачи, които се събират сега в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Но политиката им по отношение на Москва надали ще се промени. Киев ще продължи да получава оръжия, а украинската войска - да се бори. Ами 300-те хиляди съветски резервисти? Те в никакъв случай не са взели участие във война и са зле екипирани. Това са фамилни мъже, откъснати от своето всекидневие срещу волята им.

Предполага се, че в Украйна те би трябвало да пазят Русия – един до друг с нарушители и чеченски наемници. Няма по какъв начин всичко това да завърши добре. Те ще видят със личните си очи, че украинците не желаят да са благосъстоятелност на Русия. Още десетки хиляди ще загинат, с цел да може Путин и неговото обграждане да останат на власт и да не им се постанова да дават пояснения за закононарушенията, осъществени против личния им народ. Това е и същинската покруса на последното неправилно решение на кремълския водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР