ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Обръщение на президента на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Обръщението на Президента стартира с трите съществени сегмента, които предопределят просперитета на многонационалното и поликонфесионалното население – обективна страна, единна нация, наред общество. Поводът е обвързван с откриването на VII сесия на казахстанския Парламент. С задоволство президентът Токаев отбелязва огромната поддръжка, която посредством рефередум популацията на Казахстан дава за политическата рационализация на страната. Логично е политическата рационализация да минава през икономическите промени, чиито позитивни резултати са предопределени от дихотомията в триадата „ граждани-бизнес-държава “. Добре звучи и задачата, която се преследва – страната да сътвори удобни условия за гаранция на равноправни благоприятни условия и правдивост за всички.

Акцентът в обръщението на президента на Казахстан разумно е подложен върху областите, в които смяната в позитивна посока за обществото да докара до съответни резултати. На първо място е посочена новата икономическа политика на Казахстан. За следващ път се акцентира разширяващата се роля на частната самодейност и съзнателното разграничаване на държавните институции. Освен това стимулирането на конкуренция не отстрани справедливото систематизиране на националния приход. Впечатляващ е отводът на страната да взе участие в ценообразуването с изключение на в неконкурентните пазари, а точно - цените на монополистите. Изрично обаче се акцентира, че няма да има напън от страна на институциите.

Отчита се, че един от главните проблеми за превъзмогване е търсенето на резистентен баланс сред ограничение на облагите на монополистите и нуждата от вложения в инфраструктурата.

Сериозно предизвикателство в решаването на този въпрос е посочено, че ще бъде и основаването на нов бюджетен кодекс.

Обръщението на казахстанския президент Токаев е нов стадий от процеса за превръщане на страната. В идващите области, в които той слага ясни и добре дефинирани задания за осъществяване се обрисуват радикалните ограничения, които би трябвало да бъдат взети, с цел да може обществото да получи действителен късмет за разцвет. Намаляване на бюрокрацията в данъчната сфера, разширение на опциите за задгранични вложения, свързани с индустриалния капитал и изследване на подземните благосъстояния, е следващо доказателство за търсенето на другите способи, способи и средства, които биха основали удобни условия за бъдещо стабилно развиване на Казахстан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР