ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Ето решението на проблема със заседналия кораб

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Има напълно ясно решение на казуса със заседналия транспортен съд край Камен бряг.

От една страна притежателят ясно показва, че не се вълнува от ориста на кораба, а още по-малко от заплахата от екологична злополука. Явно го е прежалил, все едно го е извадил от пакет " Лъки пердах " /за момче/ - не му дреме.

От друга страна видяхме ясно, че една " чрезвичайна " обстановка мигновено смъква боксерките на държавните органи, които би трябвало да намират решения и да работят при сходни рядко срещани произшествия.

Какво баче да чакаме от страна, която не разполага с даже един медицински хеликоптер, най-малкото...

Няма място за обезсърчение. В такива моменти е нужна цялостна готовност и пределна централизация, както би споделил Стойчо Младенов.

Изход има. Просто би трябвало визионерско мислене. На изключително съвещание на Министерския съвет би трябвало да се взема решение в три точки, както следва:

Корабното гориво да се източи от екип на БДЖ - момчетата имат опит в работата напрегнат, могат да я свършат и през нощта, изцяло неусетно, без да смущават и без друго оределите летовници;

Разтоварването на азотния тор се разпорежда на агробизнесмена Светослав Илчовски, потвърдил се с изключение на като сполучлив предприемач, само че и като безсънен, съзнателен и виновен гражданин;

Нарязването за скрап на кораба се разпорежда на компаниите, които режат сполучливо към този момент десетилетие Кремиковци и Химко. Нека се организира един същински конкурс, който да бъде апотеоз на прозрачността и да измие срама от всички обвинявания към държавните управляващи, несправедливо лепнати им от неблагодарното население в годините на Прехода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР