ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Проф. Тодор Танев: Сред политиците има много, които искат здрав ред, това ме плаши

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Като че ли измежду политиците има доста, които желаят здрав ред, това ме плаши ". Този коментар направи пред БНР политологът проф. Тодор Танев, учител в Софийския университет " Св. Кл. Охридски ". Като някогашен министър във второто държавно управление на Бойко Борисов, той съобщи, че е вярна констатацията, че в годините обратно всеки, който е влизал в ръководството с ГЕРБ, е изгарял по-късно:

" Борисов има извънреден усет към опциите, които дава обособената обстановка, за това да разтапя всичко и да го употребява колкото може повече ".

Политологът акцентира, че партията на Слави Трифонов не " играе " в интерес на завръщането във властта на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация и добави, че Движение за права и свободи за следващ път са в мощна позиция.

В предаването " Преди всички " проф. Тодор Танев показа новото издание на книгата, чийто създател на предговора и превода е - " Айхман в Йерусалим ". Репортажът за баналността на злото ", определяна като една от най-важните и авторитетни книги на XX век.

Оригинално предадено като поредност от публикации за „ Ню Йоркър “, отразяването на сензационния развой против нацисткия функционер Адолф Айхман се трансформира в епично платно, на което Хана Аренд, основала най-хубавата научна доктрина за тоталитаризма, рисува смайващата историческа картина на Холокоста, на жертвите и на техните палачи. Както и на невижданата опция оживелите от нацисткия гнет да изправят на съд едно от главните настоящи лица в нацистката машина за всеобщи убийства и да изискат отмъщение.

Отвличането на Айхман, укриващ се в Аржентина, от израелските секрети служби при започване на 1960 година и изправянето му пред съда в Йерусалим разбунва целия свят и отваря още веднъж таман почналите да зарастват рани от Втората международна война. Процесът против него, приключил с предстоящата смъртна присъда, продължава месеци наред, които Аренд отразява с внимание към юридическите елементи, допълвайки ги с просторен биографичен роман за живота на Айхман и за ролята му в организирането на превоза към лагерите на гибелта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР