ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Нови протести, ако след изборите няма промяна. Ако и те не помогнат - напускам България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Слави Трифонов е следващ Бойко Борисов ", " Омръзнало ми е от шуробаджанащина ", " Ако след изборите няма смяна, ще има нови митинги. Ако те не оказват помощ - емиграция ": А. Детев беседва с трима млади българи за изборите.

" Ще гласоподавам, несъмнено. За ръководещите - не ме разбирайте неправилно, не съм им почитател, само че опозицията не се е потвърдила. Предпочитам това, което към този момент по този начин и по този начин познавам, даже да не е най-хубавото ". Казва ми го мъж на междинна възраст на столичния бул. " Витоша ". Допълва, че е подкрепял част от митингите от лятото на 2020, само че все пак ще даде своя избор за ръководещите, следвайки максимата " по-добре познатото зло ".

Кой е " по-малкият демон "?

Много от младежите, които предишното лято излязоха на улиците в България и по света, с цел да изискат оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев, са на друго мнение. " Най-тъжното е, че хората отиват на следващите избори с настройката, че нищо няма да се промени ", споделя Атанас Терзиев. Той е на 27, работи като специалист по цифров маркетинг. Бил е на митингите и още веднъж е подготвен да излезе по площадите. " Много мощно имам вяра, че би трябвало експерти да ръководят тази страна, а не подставени лица ", счита той.

" Омръзнало ми е от шуробаджанащина ", споделя Ива Ценкова, също на 27. Тя е следвала и работила в Австрия, само че е избрала да се върне в България. " Всичко това е демотивиращо, само че пък в същото време те кара да гласуваш за някаква политическа опция и да не подкрепяш статуквото ".

Мръсна дума ли е " политик "?

" Един другар ми сподели, че ще гласоподава за Васил Божков - по този начин и по този начин никой не ставал, най-малко да е занимателно. Не знам по какъв начин да разясня ", споделя Ива.

За доста от гласоподавателите, които желаят смяна, точно разбирането, че " всички са маскари ", се трансформира в препъникамък. " Винаги го има това клеймо да си политически претендент ", споделя Димитър Димитров. Той е на 29, следвал е във Англия, само че преди шест години решил да се върне в България за непрекъснато.

Димитър взе участие интензивно в миналогодишните митинги, а преди старта на предизборната акция получава покана да се включи в листите на " Демократична България " и приема. " И ти ли искаш кяр? Недей по този начин, ще се изцапаш " - това му казвали познати. " Не желая да видя кяр, уверен съм, че политическото присъединяване, изключително на младежите, е значимо. Вярвам, че има смисъл от тази битка ", акцентира Димитър. " Тя не е от през днешния ден за на следващия ден. Тя върви от доста години и ще продължи дълго. За мен е значимо всеки, съгласно своите благоприятни условия, време и умения, да способства за това ние да бъдем по-демократично, по-свободно, по-образовано и сериозно мислещо общество. "

Безпринципни обединения и " исторически взаимни отстъпки "?

Качвам се в такси от центъра на София. " Вие за кого ще гласувате ", пита ме таксиметровият водач и добавя: " Аз да вземем за пример се чудя - сред Мая, " Да, България ", " Възраждане " и Русофилите ".

Според множеството социологически изследвания идващият парламент ще бъде фрагментиран, а ръководещо болшинство ще се образува мъчно. " Със сигурност не би трябвало да се вършат безпринципни взаимни отстъпки. Вярвам, че в моята групировка ще бъдат защитавани декларираните към този момент цели и тази поредност няма да се изгуби ", споделя Димитър. " Възможно е да има нови избори, допустимо е да се сътвори някакъв тип програмно или експертно държавно управление. Това, което считам, че няма да бъде позволено от българския народ, е още веднъж да имаме държавно управление с господин Бойко Борисов отпред ", безапелационен е той. " Борисов е привършен, делегитимиран и нездравословен за българския публичен и политически живот ".

27-годишният Атанас Терзиев обаче се пита: " Ако дадем късмет на Демократична България, не виждам с кого могат да се коалират. Ще бъде извънредно демотивиращо за техните гласоподаватели, в случай че се коалират с някоя партия на статуквото. "

" Трифонов е като Борисов "

А партията на Слави Трифонов? " Слави Трифонов за мен е въплъщение на мутробарока и на нещата, които не съответстват с моя честен компас и разбирания ", споделя Ива. Атанас споделя нейното мнение: " В себе си той събира държанието на всички политици в България през годините, както и всички отрицателни облици от обществото, които не желаеме да виждаме ". Двамата още веднъж се връщат към въпроса за експертността. " Той е следващ Бойко Борисов - нямам образованието и компетентността да ръководя, само че хората ме обичат и по тази причина ще се впусна в политиката ", счита Ива.

А какво ще се случи след изборите, в случай че още веднъж се стигне до държавно управление с така наречен партии от статуквото? " Протести. Ако и те още веднъж не дадат резултат - емиграция ", декларира Атанас. " Аз не преставам да се надявам, че нещата ще се трансформират ", споделя Ива. " Иска ми се да имам пряк отговор, само че просто го нямам. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР