ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Операцията с вируса и прекрояването на политическата карта на света

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Доц. доктор Гергин Гергинов

Страхът от нуклеарната война, шумът към налаганите наказания и осведомителното цунами са единствено заслон за развръщане на интервенцията с вируса. Той ще срине промишленото произвеждане, ще провали образованието, ще затормози опазването на здравето, ще усили безработицата, ще усили бедността и като резултат ще докара до обществени безредици.

Ако всичко това стане действителност, тогава към този момент ще може да стартира реализиране на световната цел - преустройване на стопанската система въз основата на шестия модел на промишлено произвеждане, основаващ се на наслагване на материал /пример, 3D принтер/, а не на лишаване /студена обработка/ както е в този момент, на цялостна автоматизация и роботизация с огромно освобождение на работна ръка и, като разследване, прекрояване на политическата карта на света.

На 18 октомври 2020 година Стратегическото командване на Съединени американски щати стартира планово обучение с преднамерено название Global Thunder-2020. Целта е отработване на нуклеарен удар по съперника с крилати ракети с огромна далекобойност, изстрелвани от стратегически бомбардировачи (два В-52Н Stratofortress и два B-2А Spirit) над територията на Полша. Те изхвърчат от авиобазата в Южна Дакота и на рубежа за изстрелване на ракетите работят синхронно с още два В-52Н, изхвърчали от британска територия. В хода на учението се имитира нанасяне на нуклеарни удари по Калининград и Севастопол, доближавайки се до 30-50 км от границата на въздушното пространство на Крим.

На 9 декември 2020 година Русия също организира планово обучение на стратегическата си ракетно-ядрена триада Гром-2020 за инспекция на готовността ѝ за бойно потребление, а също и надеждното действие на системата за нейното бойно ръководство. Бяха приведени в бойна подготвеност трите съставния елемент на триадата – земен, морски и въздушен. В известието за извършеното обучение не се прецизира замисъла за него, т.е. дали това е ответен, ответно-срещен или изпреварващ удар, което единствено по себе си е показателно.

Показателен е и фактът, че то се управлява от Върховния главнокомандващ въоръжените сили, президента Владимир Путин, като не се прецизира от какъв команден пункт учението е ръководено – от стационарен или въздушен и дали командите за старт на ракетите са подадени от стационарната система за ръководство или от „ нуклеарното куфарче” на Върховния главнокомандващ.

По време на учението се изстрелва МБР РС-24 Ярс от полигона Плесецк до цел на полигона Кура, Камчатка. От морския съставен елемент присъединяване взема ракетоносец Карелия (проект 667БДРМ Дельфин), която от Баренцоно море изстрелва балистична ракета Р-29РМУ2 Синева по цел на същия полигон. Активирани са и два стратегически бомбардировача Ту-160 Белият лебед и Ту-95МС, излетяли надлежно от авиобаза Енгелс, покрай Саратов, и от Украинка, Амурска област. От тях започват, по всяка възможност, надлежно неядрени крилати ракети Х-101 и Х-555 по цели на полигона Пембой, Република Коми.

Посочената информация демонстрира пространствения обсег на учението и употребяваните ракетни системи, чийто благоприятни условия не се привеждат, тъй като към този момент са добре известни. Проведеното обучение е по-скромно от миналогодишния Гром-2019, при който бяха задействани елементи на Военновъздушни сили, Военноморски сили и Сухопътните войски и бяха изстреляни 16 балистични и крилати ракети.

Тези учения, провеждани от двете велики ракетно-ядрени сили, имат за цел, с изключение на да ревизират боеготовността на триадите,

да показват мощ освен пред възможния съперник, само че и пред цялата международна общност.

Известно е, че с наличните нуклеарни заряди една от страните, с един изпреварващ удар, нанасяйки го по „ контрасиловия метод”, ще може да унищожи напълно главните ударни средства на съперника и по-голямата част от спомагателните детайли, като командни пунктове, свързочни възли и др.п. Предполага се, че в този случай съперникът няма да може да реализира даже стеснен ответен удар, т.е. нуклеарната война може да бъде извоювана.

В този аспект обезпокоителен е фактът, че Съединени американски щати през последните години отхвърлят да потвърдят правилото, залегнал в декларацията от 1985 година сред двете страни, съгласно който в нуклеарната война не може да има спечелили и заради това тя в никакъв случай не би трябвало да бъде започвана.

Значи ли това, че в Съединени американски щати позволяват, че нуклеарната война към този момент е допустима и може да бъде извоювана? Според мен не. В Съединени американски щати доста добре знаят какво ще им се случи даже при нанасяне на изпреварващ удар. Защо?

При днешните благоприятни условия на системите за ранно разкриване на изстреляни ракети, които имат и двете страни, нападнатата страна навреме ще открие и подготовката, и началото на удара, заради което ще има опция да отговори с ответно-срещен удар.

Освен това, несъмнено е, че нападнатата страна ще употребява своята триада по „ контраценностния метод”, т.е. ще нанесе удар по крупните обитаеми места и промишлени центрове. Това е изцяло допустимо, тъй като към този момент няма цели за контрасилов удар и тъй като в системата за ръководство на ракетите са заложени координатите на всички обекти за поразяване и прекосяване от един вид към различен става автоматизирано и за минути. При контраценностен удар ще загине огромна част от популацията, което е недопустимо и което точно е сдържащия фактор за незапочване на нуклеарна война.

Възниква въпросът: посочените нагоре цели изчерпват ли същинските аргументи за осъществяване на такива учения с ракетно-ядрените триади?

Навярно не. Тогава може ли да се допусне, че страхът на хората от нуклеарната война, а не самата нуклеарна война, е едно от средствата за реализиране на някаква световна цел? Възможно е, само че единствено този боязън не е задоволителен, трябват и други в композиция с него. Например, непрекъснато поддържане на политическо напрежение посредством всевъзможни наказания и осведомително опълчване.

Страхът от нуклеарната война съществува повече от половин век, към този момент десетилетие се постановат наказания и една след друга се организират яростни осведомителни интервенции, само че те не основават нужните условия за реализиране на световната цел.

Значи би трябвало и друго средство, по-мащабно и по-въздействащо. През март тази година то бе пуснато в ход – това е вирусът.

Излиза, че страхът от нуклеарната война, шумът към налаганите наказания и осведомителното цунами са единствено заслон за развръщане на интервенцията с вируса. Той ще срине промишленото произвеждане, ще провали образованието, ще затормози опазването на здравето, ще усили безработицата, ще усили бедността и като резултат ще докара до обществени безредици.

Ако всичко това стане действителност, тогава към този момент ще може да стартира реализиране на световната цел - преустройване на стопанската система въз основата на шестия модел на промишлено произвеждане, основаващ се на наслагване на материал (пример, 3D принтер), а не на лишаване (студена обработка), както е в този момент, на цялостна автоматизация и роботизация с огромно освобождение на работна ръка и, като разследване, прекрояване на политическата карта на света.

В чия изгода ще бъде нейното осъществяване, аз тъкмо не зная, само че във всички случаи няма да бъде за положителното на елементарния човек.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР