ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Конспирациите се оказаха верни: формира се „нова нормалност“ и няма връщане назад

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Дмитрий Косирев, " Огоньок "

„ Мнозина питат, по кое време най-сетне ще можем да се върнем към естествения живот. Накратко: Никога! Формира се „ нова нормалност “, радикално друга от тази, която последователно ще оставим след себе си. Какво настояват нормално теоретиците на конспирацията? Това, че - съгласно тях - шепа могъщи хора скрито седят някъде, малко по малко, изпълнявайки програмата за заличаване на живота ни, и го вършат поради неограничената си власт. Започвате да разпитвате подобен параноик със смях - къде са доказателствата за вашата интрига? Присъстващите имат единствено лични изводи. И тук диалогът приключва. Но в случай че всичко се прави намерено, безочливо и се пишат книги-манифести... Ако лозунги или формули от тази книга от дълго време участват в речите на канадския министър председател Джъстин Трюдо или хора от предизборния екип на Джо Байдън („ нова нормалност “, „ ерата на медицината “, „ създаване на всичко назад, само че по-добре “), тогава това към този момент не е интрига. Това е предизвикателство за нас, опит за заплашване - успяхме, само че вие се провалихте и сте безсилни ", написа Дмитрий Косирев в материал за последния брой на списание „ Огоньок “, препечатан от вестник „ Коммерсанть “. Агенция " Фокус " показва материала без редакторска интервенция.

Това е откъс от есе, което към този момент е оповестено за „ Книга на годината “, в случай че не и „ Скандал на годината “. Авторите ни изясняват - към този момент няма да има благосъстоятелност, пари, народна власт, защото съзнателно и сполучливо унищожихме света дотам, че няма връщане обратно.

Книгата е озаглавена COVID-19: The Great Reset. Написана е през лятото на 2020 година от Клаус Шваб (човекът, който е основал и управлява форума в Давос) и левия футурологичен публицист Тиери Малерет.

Какво настояват нормално теоретиците на конспирацията? Това, че - съгласно тях - шепа могъщи хора скрито седят някъде, малко по малко, изпълнявайки програмата за заличаване на живота ни, и го вършат поради неограничената си власт. Започвате да разпитвате подобен параноик със смях - къде са доказателствата за вашата интрига? Присъстващите имат единствено лични изводи. И тук диалогът приключва.

Но в случай че всичко се прави намерено, безочливо и се пишат книги-манифести... Ако лозунги или формули от тази книга от дълго време участват в речите на канадския министър председател Джъстин Трюдо или хора от предизборния екип на Джо Байдън („ нова нормалност “, „ ерата на медицината “, „ създаване на всичко назад, само че по-добре “), тогава това към този момент не е интрига. Това е предизвикателство за нас, опит за заплашване - успяхме, само че вие се провалихте и сте безсилни.

Кои са тези хора, които считат, че към този момент са спечелили: в голям брой мнения в „ Голямото презареждане “ се посочват Джеф Безос, семейство Уолтън, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс - по какъв начин може без него. Всички те са персонажи, които всеки януари отиват при Шваб в същия Давос, навръх тази конференция. Въпреки че има и други със същия мащаб на благосъстоянието.

Коментаторите на книгите на Шваб ни припомнят: Давос е мястото, където милиардерите идват, с цел да обяснят на милионерите по какъв начин би трябвало да живеят бедните.

Разбира се, най-интересният въпрос е вирусът, присъстващ в заглавието на книгата. И канадският Трюдо изяснява: вирусът беше потребен, „ тази пандемия ни даде опция да се рестартираме “. Шваб, още веднъж в прав текст, споделя, че пандемията е посочила „ какъв брой бързо можем да създадем промени в метода на живот “. И въпреки всичко той приканва политиците да не разхлабват рестриктивните мерки, да не подвигат карантините, колкото и всеобща да е опозиция против тях.

Буквално по този начин: „ Проблемът с десинхронизацията сред две групи (тези, които взимат решения и обществеността), чийто небосвод е доста друг, е изострен и ще бъде мъчно да се оправим с него в подтекста на пандемия... Те могат да се смутят от напрежението и да станат „ непокорни “: ще приемем ли режим на изолираност? Готови ли сме да съблюдаваме разпоредбите или не? “ Така че, споделя Шваб, съпротивата на непокорните би трябвало да бъде смазана по разнообразни способи. Например, общ за болшинството страни документ за незаразност, съгласно който ще пускат или не на аероплан, през границата, на футболен мач... И доста други.

Ние и сами се досещахме за вируса. Коментиращите Шваб в този момент проучват опитите на почти същите сили да провокират голяма световна суматоха през 2009 година, когато имаше свински грип, само че тогава не се получи. Но през днешния ден, с помощта на господството на обществените мрежи и техните жертви, се получи с първото попаднало всеобщо заболяване. Да, то не може да се съпостави с предходните. Свинският грип, както демонстрират формалните американски данни, засегна 1,4 милиарда души, т.е. съгласно този индикатор той беше 25 пъти по-страшен от ковид. Може би 575 хиляди са умряли от него (Световната здравна организация не подсигурява за тази оценка, само че я привежда) и като цяло смъртността от „ свинския “ е била доста по-висока. Но тогава светът отхвърли да се рестартира...

А в този момент списанието The American Thinker насочва вниманието ни към очевидното: не толкоз вирусът унищожава обществото, колкото самите карантинни ограничения, за които Шваб упорства да се ползват със мощ и в бъдеще, с цел да се доразбие света.

И това макар обстоятелството, че няма доказателства, че карантините (или маските) оказват помощ в здравната област. Американският институт за стопански проучвания (AIER) пресмята вредите от карантините, този непрекъснато обновен документ се назовава „ Цената на локдауните “. Оказва се, че в Съединени американски щати е записано повишаване на всичко.

Процентът на психологични болести, корист с опиати, гратис разпространяване на храна, последна беднотия, недохранване, безработица, недобросъвестни заболявания, обири и убийства, банкрути. Вярно е, че нещо е намаляло - продължителността на живота.

Заключение: Америка е съвсем унищожена от карантините, само че... Доналд Тръмп им се противопоставяше през цялото време. В резултат на изборите против него мошеничеството мина всевъзможни мислими граници. Алла Шваб: намерено, безочливо и безпощадно.

Как да разбираме протичащото се? На какво наподобява от международните исторически образци? Норвежкият политолог Пол Щайгън споделя, че проектът на Шваб значи „ възраждащ се фашизъм в нова форма “. Според него това е неограничена тирания на финансовия капитал, класова война за повсеместен трансфер на властта и благосъстоянието от работническата класа и междинната класа към господстващата.

Но приспособяването на новите феномени от международната история към епизодите от предишното не е най-хубавият метод да се изясни нещо. Историята постоянно е подготвена да ни предложи изцяло нови гадни неща, на фона на които специфична форма на нападателен расизъм, т.е. националсоциализмът на Хитлер, ще наподобява дреболия. Тогава би било по-подходящо да си напомним крайната форма на марксизма, т.е. троцкизма, който не се занимаваше с нациите и мислеше световно.

И по този начин четем в Шваб: „ Ако демокрацията и глобализацията се разширят, тогава няма да има място за националната страна “. Демокрацията ще се разшири? Всъщност, съгласно Шваб, това, което човечеството е развивало от епохи, това, което обичайно назоваваме народна власт и нашите права, няма да съществува. Всичко ще се взема решение от неотчитащи се пред никого групи специалисти и то освен в региона на медицината. А зад тях - а Шваб споделя това непосредствено - би трябвало да стоят световни корпорации „ със обществена отговорност “. Правителствата и народите ще останат в предишното (вместо тях би трябвало да се сътвори единна биомаса) и това несъмнено не е фашизъм с неговия фетиш към немската нация.

Да кажем, че това е глобализъм, един от идеолозите на който сподели лицето си и същинските си цели. Няма значение коя дума е по-подходяща тук. Но корпорациите, които желаят да ръководят подобен свят, би трябвало да се вгледат от близко. Например, с цел да се пресметна с какви активи действа осведомителното лоби или здравното лоби в световен мащаб.

И ги сравнете - добре, най-малко в американски мащаб, във връзка с бюджетните разноски - с военно-индустриалния комплекс, който за наше удивление през днешния ден е в пъти по-беден и по-слаб от новите световни чудовища. И тогава навикът на военно-индустриалния комплекс да стартира безкрайни войни ще ни се стори хлапашки, като всъщност подхранва развиването си с човешки боязън от непознати. Има доста по-големи страхове - да вземем за пример за вашето здраве. И в случай че от войната, както изглеждаше на някого, можете да се скриете в някой спокоен ъгъл на планетата, то в този момент...

И в този момент най-важното: Те към момента не са спечелили. Шваб побърза да се зарадва.

Източник: " Фокус "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР