ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Като за дебили: Лустрацията е sine qua non

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Робърт Леви във " Facebook "

Хайде да го кажем като за дебили.
Лустрацията е sine qua non.
Тя не може да отстрани Гешев, само че ще направи по този начин, щото в никакъв случай повече да не бъдат избирани каскети.

На България ѝ е нужна цялостна декомунизация. Без лустрация тя е невъзможна. Когато споделям " декомунизация " имам поради развой, подобен с денацификацията на Германия след войната. Кой от приятелите и познатите ми смята, че има разлика? Ако има подобен, в този момент е идеалният миг да се отпише от листата ми.

Не съществува такова нещо като " закъсняла лустрация ". Престъпленията против човечеството нямат отминалост. Има ли измежду приятелите ми някой, който е на мнение, че комунизмът не е закононарушение против човечеството? Ето съвършен миг да се отпише от листата ми.

Как без лустрация и декомунизация ще премахнем МОЧА, Альоша и прочие идиотизми (включително естетически)? Аз не виждам по какъв начин. Вие?
Може ли това да се случи? Може. При Оставка - и на Бойко, и на каскета.

Ще се случи ли? Не съм оптимист. Хората, които стачкуват в България, по наблюдения от съвсем 2000 километра, са сред 0,5 и 1% от популацията. Впрочем, аз се махнах от България, точно тъй като видях, че това е процентът на искащите независимост. Разбира се, на изборите този % ще го докараме до 10 - 12. Нека да са 15. Това надалеч няма да е задоволително за измененията, които желаеме.

Стига обвинявахте искащите смяна, че не знаят по какъв начин да приказват с народа. Те приказват с хората, приказват разбираемо. Но приказват с хора, които, тъй като не знаят какво е независимост, не я желаят.
Знам, че наподобявам песимист черноглед. Вие даже концепция си нямате какъв брой от най-близките ми другари сега са в Орловград. Тревожа се за тях всеки божи ден. Всяка заран ревизирам дали някой от тях не е задържан, пребит, и изобщо всички страшни мисли, които мога да имам.

Знам, че измежду приятелите ми има доста такива, които не утвърждават митингите и блокадите. Няма да се скарам с тях, до момента в който поддържат положителния звук и спор с причини. Но, почтено казано, не виждам мотив в поддръжка на това статукво.

* Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР