fakti.bgПчеларството отдавна е важен поминък в регионаОсми хранителен продукт от

...
fakti.bgПчеларството отдавна е важен поминък в регионаОсми хранителен продукт от
Коментари Харесай

ЕС призна Странджанския манов мед

fakti.bg

Пчеларството от дълго време е значим занаят в района

Осми хранителен артикул от България беше включен от Европейската комисия в листата със предпазени наименования за генезис на Европейския съюз – това е Странджанският манов мед. Продуктът „ Странджански манов мед “, именуван още „ Maнов мед от Странджа “, е с тъмнокафяв цвят и се добива в региона на Странджа, който е част от мрежата от предпазени зони в Европейски Съюз „ Натура 2000 “.

Това оповестиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Пчеларството от дълго време е значим занаят в района, доказателство за което са още съществуващи тръвни кошери и дънери с пчели, които датират от края на 19 век. Комисарят по земеделие и развиване на селските региони Фил Хоган и комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел връчи в Брюксел документа за вписването на господин Манол Тодоров, ръководител на пчеларско съдружие „ Странджански манов мед “ и госпожа Елка Божилова, представител на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България.

Странджанският манов мед ще се причисли към повече от 1445 други артикули, които към този момент са предпазени в базата данни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР