Факти.бг:Правителството в Атина отправи строго предупреждение към Анкара, подчертавайки, че

...
Факти.бг:Правителството в Атина отправи строго предупреждение към Анкара, подчертавайки, че
Коментари Харесай

Гърция отправи предупреждение към Турция: Стойте далеч от островите ни! Ще си изпатите

Факти.бг:

Правителството в Атина насочи строго предизвестие към Анкара, наблягайки, че островите Имия/Кардак са гръцка територия и че няма подозрение за техния суверенитет, оповестява електронното издание Ekathimerini.

" Законният статут на Имия/Кардак е открит “, съобщи гръцкият външен министър Никос Кодзиас, допълвайки че „ гръцката власт върху Имия е отвън подозрение “.

" Турция е в неточност, в случай че счита, че може да нарушава интернационалното право в Егейско море без последици, както прави на други места “, се споделя още в изказването.

" Съветваме Турция да внимава с думите си “, предизвестяват от Атина.

Изявлението на гръцкото държавно управление бе предшествано от такова на турското външно министерство, в което Атина бе подложена на критика за това, че е приела закон за околната среда, отнасящ се до стратегиите „ Натура “ на Европейския съюз, в който се твърди, че Гърция „ от дълго време експлоатира... във връзка с егейските въпроси. “

" Няма никакво подозрение за правото на Турция върху островите Имия/Кардак “, се споделя в изказването на Анкара.

" Освен това няма да приемем каквито и да било вероятни обстоятелства да бъдат показани от Гърция към географските формирания в Егейско море, чийто юридически статус се оспорва. И най-после, бихме желали да повторим, че гръцкият закон № 4519 няма да има никакви правни последствия във връзка с разногласията, съществуващи сред Турция и Гърция в Егейско море ", подчертаха още от Анкара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР