Фактът е, че ЦИК не се справи добре този път

...
Фактът е, че ЦИК не се справи добре този път
Коментари Харесай

Николай Денков: ЦИК не се справи добре с изборите

" Фактът е, че ЦИК не се оправи добре този път с провеждането на изборите, нарушиха Изборния кодекс, не изчакаха до края периода, който беше нужен за валидиране на машините, тъй че има проблем.

Те са групов орган – не подлежат на административна или наказателна отговорност непосредствено ", съобщи през днешния ден министър председателят Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook във връзка навършените на 6 ноември пет месеца от старта на кабинета.

" Но за това несправяне, съгласно мен би трябвало да се търси промяна на състава на ЦИК. Още повече, че този състав е от времена, в които напълно друга беше политическата настройка, той не отразява действителността сега ", уточни министър председателят.

В отговор на въпрос за диалог на Денков с министъра на електронното ръководство Александър Йоловски и за обвиняванията на министъра против Кирил Петков и Божидар Божанов за изнудване министър председателят съобщи:

" Говорих през вчерашния ден с министър Йоловски, той отхвърля сега да даде спомагателна информация, защото тече разследване… Познавам задоволително тези хора и знам, че изказванията, които видях в медиите, няма по какъв начин да са правилни ".

Поискал съм да се направи обстойна инспекция с ясни индикации за какво се е случил казусът с машините. Тогава ще решим по какъв начин да действаме, уточни Денков. 

Не считам, че сега би трябвало да се търси промяна на министри, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР