Фактът, че правителството на Бойко Борисов се разграничи от бруталните

...
Фактът, че правителството на Бойко Борисов се разграничи от бруталните
Коментари Харесай

ЕК си затвори очите за изцепките на Валери Симеонов

Фактът, че държавното управление на Бойко Борисов се разграничи от бруталните нападки на един от вицепремиерите си и неговата партия против евродепутата от " Зелените " Ска Келер, бил задоволителен, с цел да се счита казусът за завършен. Това изясни в понеделник представител на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция, във връзка абсурда с невижданата офанзива на Валери Симеонов и партията му НФСБ към немската представителка в Европейския парламент.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял със Ска Келер и с българските управляващи по отношение на изказването на НФСБ, сподели представител на Европейска комисия в понеделник.

" Последва известие до медиите от Министерския съвет, което съгласно нас обясни нещата. Затова за нас казусът е завършен - известието разграничи държавното управление от позицията на вицепремиера Валери Симеонов ", добави представителят.

Миналата седмица Келер бе на посещаване в София и като се изключи че поддържа митингите против строителството в Пирин, разкритикува неналичието на ефикасна битка с корупцията в България.

Изявите й разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която изля кофи мръсотия против Ска Келер в позиция озаглавена " Да намажем ските на Ска Келер ". Тя бе наречена " нагла и самонадеяна персона ", " покрила се с позорна популярност зелена активистка ", а в допълнение НФСБ изиска Министерство на външните работи да я разгласи за личност нон грата и тя да бъде експулсирана.

Келер от своя страна отвърна, че " в никакъв случай не е получавала нещо сходно, нито в границите на Европейския съюз, нито отвън границите му ".

В отговор държавното управление стигна до неуместното решение да се разграничи от самото себе си, защото НФСБ (част от " Обединени патриоти " ) взе участие в държавното управление, чийто вицепремиер е Валери Симеонов.

" Това не е позиция на българското държавно управление. Правителството на Република България постоянно е отворено към рецензии и зачита правото на свободно изложение на персонално мнение в границите на закона. В българското общество също се е наложила независимост на словото, обезпечена и с Конституцията ", написа в известието на Министерския съвет.

Нови имиджови проблеми за България

Няколко представители на Европейския парламент споделиха, че казусът с Келер може да опетни имиджа на България, която сега е ротационен ръководител на Европейски Съюз, заяви изданието Politico.eu

Българският фонд за дамите също заяви за са мощен европейски отзив и митинг на дамите в интернет против декларацията на Валери Симеонов.

Декларацията на Валери Симеонов провокира реакция от женски организации, които разшифроваха посланията му към дамата евродепутат и с конотация за принуждение и сексизъм, оповестиха от неправителствената организация.

Обезпокояващо е, че декларацията има подтекст към физическо и полово принуждение. Въпреки сякаш простата игра на думи с " да намажем ските на Ска Келер “ в израза се крие опасността от физическо принуждение, показват от Българския фонд за дамите (БФЖ).

Освен това, не е случайност, че Валери Симеонов предлага Келер да бъде експулсирана до Капъкуле. Този град е расистка метафора, подстрекателство и отпратка към историята на България, когато " турчинът “ е знак на изнасилвач и принудител “, пишат от организацията и дават образец за реакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР