Фактът, че бойната глава на тактическата ракета Точка-У е била

...
Фактът, че бойната глава на тактическата ракета Точка-У е била
Коментари Харесай

Украинските националисти са искали да убият максимален брой цивилни с Точка-У в Донецк

Фактът, че бойната глава на тактическата ракета " Точка-У " е била оборудвана с касетъчни муниции, демонстрира, че украинските националисти са се стремели да убият оптималния вероятен брой цивилни в Донецк с тази офанзива.

Това заяви на 14 март на брифинг формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков. Думите му се цитират от РЕГНУМ.

„ Оборудването на бойната част на тактическата ракета „ Точка-У “ с касетъчни муниции потвърждава, че задачата на националистическия удар по града е била да се убият допустимо най-вече цивилни “, сподели той.

В същото време Конашенков посочи, че решението за потребление на такова оръжие се взема на равнище не по-ниско от командването на украинската формация войски и се ползва единствено след утвърждение от управлението на Въоръжените сили на Украйна в Киев.

„ Всичко това още един път удостоверява нацистката и античовешка същина на настоящия ръководещ режим в Украйна “, добави формалният представител на съветското министерство на защитата.

Той също по този начин посочи, че офанзивата " Точка-У " против Донецк е била нанесена от северозападна посока, от региона на обитаемото място Красноармейск, което се управлява от елементи на украински националисти.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР