Факт е че сгрешихме с избора си на Иван Гешев

...
Факт е че сгрешихме с избора си на Иван Гешев
Коментари Харесай

Прокурор от ВСС: Сгрешихме с избора на Гешев, но сега не грешим

Факт е че сгрешихме с избора си на Иван Гешев за основен прокурор. Това призна в ефира на Нова телевизия Георги Кузманов, член на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Признанието му се основава на констатацията, че е ясно, че Гешев влиза в политиката. Всичките му изказвания напоследък, а и очевидно дейностите му от последните месеци доказвали това.

Кузманов обаче отхвърля Иван Гешев и Борислав Сарафов да са се разменили, както се е предричало и каквото изказване беше направено от записа, пуснат от Гешев – „ прегрупираме се “. Според Кузманов Гешев влиза в политиката, а Сарафов продължава да извършва отговорностите си на магистрат и сега изпълняващ функционалностите основен прокурор.

Георги Кузманов е уверен обаче и в друго – сега прокурорската гилдия, която избра Борислав Сарафов за врид основен прокурор и откри процедура по желание на нов основен прокурор – не бърка. Придържаме се прецизно към закона, който гласи, че колегията избира заместника, който е с максимален стаж. „ Не можем да си позволим да пренебрегнем закона, поради медийни изявления. “ Може и да е било по-лесно да не го вършим (да не избираме врид на Иван Гешев), само че ние сме принудени да изпълняваме законовите стъпки, а не лесното. Трябва да спазим процедурата, даже и да не се харесва на обществото “, обоснова се Георги Кузманов.

Лично той съобщи, че не може да разяснява и медийни изявления във връзка с Борислав Сарафов, само че не вижда нищо неправилно в това да се здрависва ухилен със свои някогашен сътрудник. Така Кузманов преглежда фотосите, които станаха обществени на Борислав Сарафов и Петьо Еврото в ресторанта „ Осемте джуджета “.

А и Висш съдебен съвет в никакъв случай не преглежда висящи производства, а и работи презумпцията за невиновност, акцентира Георги Кузманов.

Иначе Кузманов има вяра на думите на Сарафов, че е бил поканен в ресторанта от Иван Гешев – „ Смятам, че споделя истината. Не знам къде е този ресторант. Не виждам проблем, че се здрависва със свои някогашен сътрудник. “

„ Каквото е решение да вземем, постоянно има недоволни. Магистратите сме привикнали с това, а и обикновено. “ Георги Кузманов отхвърли опцията Висш съдебен съвет да подаде оставка, защото мандатът на доста от членовете му е изминал. „ Ако подадем оставка, няма да има кой да заплати и тока на правосъдните зали. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР