Facebook блокира президента на САЩ Доналд Тръмп за неопределено време.

...
Facebook блокира президента на САЩ Доналд Тръмп за неопределено време.
Коментари Харесай

Facebook блокира профила на Тръмп до края на мандата му

Фейсбук блокира президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " за неопределен срок ". Това разгласи основният изпълнителен шеф на най-голямата обществена мрежа Марк Зукърбърг в обява.

Зукърбърг посочи, че компанията счита, че " рисковете да се разреши на президента да продължи да употребява нашата услуга през този интервал са просто прекомерно огромни ". Заради това Фейсбук удължава блокирането, което към този момент е направил на профила на Тръмп, възбрана, която ще продължи най-малко през идващите две седмици, " до момента в който мирният преход на властта приключи ".

Действието се случва ден откакто насилствени поддръжници на Тръмп нахлуха в постройката на Конгреса на Съединени американски щати, до момента в който законодателите работеха за засвидетелствуване на резултатите от изборите, в които Джо Байдън беше определен за идващ президент на Съединени американски щати.

Докато екстремистите щурмуваха Капитолия, мнозина приканиха Тръмп да изиска от своите последователи да се отдръпват. В записано видео Тръмп сподели " върнете се вкъщи, обичаме ви, доста сте специфични ", само че не осъди дейностите им.

Той също по този начин употребява видеото, с цел да продължи безпочвено да твърди, че президентските избори през 2020 година са били фалшифицирани и че той е спечелил с " огромна преднина ".

Фейсбук изтри видеоклипа, тъй като " след подробно обсъждане на въпроса считаме, че той способства, а не понижава риска от продължаващо принуждение ". " Туитър " отговори, като отстрани три от изявленията на Тръмп, в това число едно от видеата, и заключи акаунта му, до момента в който той ги изтрие. След това Тръмп изтри туитовете.

Тръмп използваше " Туитър " постоянно през цялия си мандат, като избра платформата като собствен рупор. Компанията маркира негови изявления от май, когато за пръв път постави етикет за инспекция на обстоятелствата в негов туит, в който той сподели, че гласуването по пощата щяло да докара до фалшифицирани " манипулирани избори ".

Мнозина приканиха за блокиране на профила на Тръмп в " Туитър ", а някои за следващ път желаеха сходно деяние в сряда на фона на обсадата на Капитолия. Но съгласно политиките на компанията във връзка с международните водачи, Тръмп се радва на известна отбрана от блокиране и от заличаване на неговите туитове. Според " Туитър " това, което той би трябвало да каже, е в полза на обществеността, даже в случай че нарушава разпоредбите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР