Facebook – в нов скандал с лични данни Facebook призна,

...
Facebook – в нов скандал с лични данни Facebook призна,
Коментари Харесай

Facebook: Истина е - и други четат съобщенията ви

Facebook – в нов скандал с персонални данни

Фейсбук призна, че разрешава на външни компании, а точно Spotify и Netflix, да имат достъп до персоналните известия на потребителите на обществената мрежа, предава BusinessInsider.

В отговор на материал, оповестен от в. " Ню Йорк Таймс ", разкриващ по какъв начин Фейсбук споделя потребителски данни с огромните си сътрудници, обществената мрежа признава, че е предоставила на трети страни богат достъп до известията на потребителите си.

Според Фейсбук обаче това улеснявало и потребителите. Те, да вземем за пример, могат да влизат в услуги като Spotify със своя Фейсбук акаунт, а по-късно да изпращат известия посредством приложението Spotify.

" Имали ли са достъп сътрудниците ни до вашите известия? Да. Но за задачата потребителите е трябвало да се впишат първо в Фейсбук и по-късно да употребяват приложенията на нашите сътрудници ", коментират от обществената мрежа.

" Достъпът до персоналните ви данни просто е бил даден на трети страни без вие да сте дали единодушието си за това ", разяснява Давид Владек, който е някогашният основен ръководител на отдела за отбрана на потребителите към Федералната комерсиална Комисия в Съединени американски щати.

Според материала на " Таймс ", Spotify може да чете известията на повече от 70 милиона консуматори на Фейсбук месечно. Вестникът оповестява още, че Spotify, Netflix и Royal Bank of Canada могат освен да четат, само че и да пишат и даже да изтриват известията на хората във Фейсбук.

Spotify и Netflix обаче са декларирали на " Таймс ", че до момента не им е било известно, че са имали подобен необятен достъп. Фейсбук пък са декларирали, че до момента не е било злоупотребявано с тези пълномощия.

Източник: Кросс.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР