Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер” в Белгия бе

...
Фабриката за шоколадови изделия на фирма “Киндер” в Белгия бе
Коментари Харесай

Шоколадова фабрика в Белгия затваря заради салмонела

Фабриката за шоколадови произведения на компания “Киндер” в Белгия бе принудена да затвори поради случаите на салмонела , оповестява BBC, съгласно.

Белгийската организация по сигурност на храните е наредила да бъде спряно производството на “Киндер " артикули и във фабрика в Арлон, която е благосъстоятелност на “Фереро” .

“Заводът ще бъде отворен още веднъж едвам откакто бъде сертифициран от управляващите. Това евакуиране визира единствено продуктите Kinder™, създадени в Арлон, Белгия”, се споделя в мнение на компанията.

Случаи на салмонела са докладвани в няколко страни, измежду които Германия, Англия, Белгия и Франция .

Изтеглените артикули са от сериите “Киндер Сюрприз”, “Киндер сърпрайз макси”, “Киндер мини яйца”, както и “Киндер шокобонс” .

В четвъртък “Фереро” изтегли от магазините си в Съединени американски щати шоколади “Киндер” поради “потенциална болест със салмонела”. От пазара във Англия бяха изтеглени и шоколадови яйца “Киндер сюрприз”.

“Ще бъдат приложени локални решения за подкрепяне на потребителите по отношение на изтеглянето . Това е единственото и вярно решение, което би трябвало да бъде взето, с цел да се подсигурява оптимално равнище на сигурност на храните и да се отстрани риска от по-нататъшно замърсяване”, се споделя още в известието.

От компанията изрекоха страдание и се извиняват на своите консуматори и бизнес сътрудници. “Това съществено събитие визира сърцевината на това, което пазиме, и ще предприемем всички нужни стъпки, с цел да запазим цялостното доверие на нашите потребители”, споделят още от компанията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР