Фабриката в Белгия, обявена за най-големия завод за производство на

...
Фабриката в Белгия, обявена за най-големия завод за производство на
Коментари Харесай

Добри новини от Белгия за всички, които обичат шоколад

Фабриката в Белгия, оповестена за най-големия цех за произвеждане на шоколад в света, заяви, че е възобновила активността си, откакто беше затворена за шест седмици, с цел да се в профил болест със салмонела. Три от 24-те индустриални линии в завода в град Визе са обновени и е осъществена първата доставка, оповестиха от швейцарската компания " Бари Калебо ", която ръководи фабриката.

Заводът, който доставя индустриални колоси като Hershey, Nestle и Unilever, само че не и непосредствено потребителите, беше затворен в края на юни, откакто в една от партидите беше открита бактерия салмонела. Припомняме, че при започване на април шоколадови яйца и бонбони на " Киндер " бяха изтеглени и от българския пазар. Отправено бе предизвестие за допустимо замърсяване със салмонела на избрани партиди.

Базираният в Цюрих Barry Callebaut съобщи, че е спрял доставките и е уведомил клиентите си в точния момент, с цел да предотврати попадането на инфектирания шоколад в магазините. Източникът на замърсяването е лецитинът, който се прибавя за изглаждане на текстурата на храната, което наложи седмици наред да се прави огромно разчистване.

" Оставаме внимателни, защото тази интервенция е невиждана, а процесът на разчистване и стерилизация лишава доста време ", съобщи представителят на Barry Callebaut Корнел Уорлоп.

Той съобщи, че въпреки сега фабриката да създава единствено " много дребен размер ", тя възнамерява да задейства още веднъж повече индустриални линии " през идващите седмици ".

Белгийската организация за опазване на здравето на храните съобщи, че продължава да следи производството в завода.

В завода на Barry Callebaut работят към 600 души и той е основно звено в общата продукция на компанията, която през финансовата 2020-2021 година възлиза на 2,2 млн. тона, създавани в над 60 обекта по целия свят. Компанията твърди, че нейният цех във Виезе е " най-голямата фабрика за шоколад в света " и обезпечава качетвото, че е създаден в Белгия, която има интернационална известност за първокачествен шоколад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР