Езикът на някои от кандидатите за парламента е толкова деформиран,

...
Езикът на някои от кандидатите за парламента е толкова деформиран,
Коментари Харесай

Предизборни дебати по време на амнезия. Защо медии и опоненти не притискат шайката с важни въпроси?

Езикът на някои от претендентите за Народното събрание е толкоз деформиран, че човек се чуди по какъв начин тези хора беседват с децата си, с другари и какво приказват по време на секс, да вземем за пример.

 

Ясно е, че тези от ГЕРБ и в банята си повтарят опорката за „ непоклатимост “, която се пробват да продадат на гласоподавателите. Че българите не са от най-паметливите не е вест. Но най-малко в управлението на ГЕРБ и предизборните им щабове би трябвало да помнят, че през акцията за изборите през 2017 година девизът е бил: „ За постоянна България “.

 

През 2014 година ГЕРБ потегли на избори със „ Стабилна България. Време е! “

Преди вота на 2 април още веднъж ни проглушиха ушите с предлаганата непоклатимост.

Е, хайде стига – не я ли направиха постоянна толкоз години тази страна като властта бе три мандата ваша? Измислете нещо ново.

 

Например: „ Ако управляваме още веднъж, обещаваме до 2050 година по един от индикаторите, по които сме последни в Европа да станем предпоследни “.  Ще е ненапълно действително. Защото от 12 години във властта смъкнахте страната по всички витални стандарти на дъното. Но първа по корупция, смъртност, неначетеност, произшествия, неприятни пътища, жертви на домашно принуждение и прочие

 

Сутринта по Нова тв проф. Костадин Ангелов се изхвърля, като че ли е кум на ромска женитба и би трябвало да обещае най-големия подарък за младоженците. А дали ще го даде действително, това е друга работа. Но се перчи: това ще създадем, заплатите ще станат 3000 лв., опазването на здравето ще процъфтява… И ще има непоклатимост!

Пак „ непоклатимост “…

 

А Кристина Петкова от ПП-ДБ, симпатична, умна жена се пробва да му потвърждава, че нейната коалиция предлага действителни неща.

 

Не, не става по този начин. Тези хора са изпратени на диспути със задача да отхвърлят всичко, да дават обещание всичко и да надговорят съперника. С тях логичен разговор и спор не може да се води. Това са комунисти, трансформирали се по линия на замогването или присъединяване по етажите на властта, в каквите каже Борисов. Борисовци.

Мира Иванова и Виктор Николаев са наясно, само че следят, забавляват се, когато напрежението малко се усили и толкоз.

 

Този Ангелов, който Борисов разкарваше като куфар в джипката да му демонстрира маркировката на пътя към Калотина в пика на Ковид рецесията (който и до момента не е подготвен, макар всички изхвърляния на Борисов…), трябваше да бъде вкаран в ъгъла и нападнат с въпроса: Защо не направихте нито едно от нещата, които в този момент обещавате за 12 години във властта? И да не го оставят на мира, до момента в който не отговори.

Същата циркова картина се разиграва оня ден по друга телевизия, където някогашната министърка Деница Сачева не спираше и тя да ни убеждава за руска власт. Пардон – за Борисова, тоест – „ за непоклатимост “.

 

От заран до вечер тези хора, където се появят, би трябвало да бъдат притискани с питания: за какво закотвиха България на последното място в Европейски Съюз, за какво я корумпираха от горе до долу, за какво върховенството бе последна грижа, за какво моделът на ръководство бе рекет и завладяване на бизнеси, за какво бяха преследвани всички, които не се подчиняваха или не се кланяха на Борисов и не славеха ГЕРБ?

 

Никой не ги пита! В платените участия е ясно, че това не може да стане, само че във всеки различен формат има цялостна независимост да се търсят отговори на тези въпроси.

 

Борисов това и чака: обикаля страната и на всички места ръси неистина след неистина. Но за изчезвалите всяка година по 12-13 милиарда в нечии джобове мълчи. За чекмеджето с пачките и златото – мълчи. Щеше да вкара страната в Шенген още през 2011 година – нищо! През 2009 година се кълне, че щял да се оправи с корупцията за 2-3 години. На финала на третото му ръководство тя е най-свирепа и всеобща точно в България!

Магистрала „ Хемус “ по неговите кръстения и обещания щеше да е подготвена преди 6 години. Иначе Варна щял да си остане едно село, по неговите думи. Не знам дали към този момент е село, само че сигурно е една от общините със подозрения за голяма корупция.

 

Тези от ГЕРБ от ден на ден замязват на някои от фамозните участнички в реалити формата „ Ергена “, които дават всичко – в действителност всичко – с цел да бъдат харесани.

 

„ Стабилност “ - това измислил (без)мозъчният концерн на борисовците.

 

Всъщност за тях тази дума в действителност е значима, тъй като значи да са в ръководството, с цел да крадат устойчиво колкото може повече.  

 

В името на справедливостта би трябвало да признаем, че и към претендентите от други партии се ползва синдрома на „ изгубената памет “. И те ни заливат с операции и откровени лъжи, спокойни, че нито медии, нито съперници, още по-малко жителите, които нямат даже достъп до телевизионните студиа, ще им слагат неуместни въпроси за съучастието им в процеса, трансформирал България в обрулена страна.

 

Емилия Василева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР