Езерото в кв. Дружба през лятото. © Юлия Лазарова Столичната

...
Езерото в кв. Дружба през лятото. © Юлия Лазарова Столичната
Коментари Харесай

София отпуска 1.2 млн. лв. за ремонт на настилки и нови съоръжения в парк "Дружба"

Езерото в кв. " Дружба " през лятото.

© Юлия Лазарова Столичната община разгласи търг за обновяване на парк " Дружба " с планирана стойност 1.2 млн. лева с Данък добавена стойност. Поръчката включва създаване на детски площадки, фитнес навън, кучешка градинка, сцена за събития навън с повърхност 1200 кв.м. и осветяване.

Територията на парк " Дружба " е към 15 ха (0.15 кв. км) и включва езерото.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Какво ново

Според документите към поръчката асфалтовата настилка ще се възвърне на местата, на които има потребност. Планира се и построяването на център за районни събития, където ще има амфитеатрални места за гости и сцена. За задачата ще бъде обезпечено парково осветяване в тази част. Парк " Дружба "

Фотограф: Гугъл Maps
Границите на парка са обрисувани от ул. " Кръстю Пастухов ", ул. " Искърско шосе ", ул. " Канала " (покрит напоителен канал) и ул. " Тирана ".
Изисквания към претендентите

Водещият аршин за избор на реализатор е цената с тежест 80% и период за осъществяване - 20%. Цената за планиране не може да е повече от 5%, а авторският контрол - до 10% от цената за строителство. Изискванията към претендентите са да имат опит в сферата и да са работили по сходна поръчка за последните 3 (за проектантите) и 5 години (за изпълнителите). Срокът за правенето на плана е до 30 календарни дни, а за осъществяването на строително-ремонтни действия - 180.
Няма ограничавания в правната форма, като участници могат да бъдат български и задгранични компании. Минималният оборот на изпълнителя за последните три финансови години би трябвало да е най-малко 1 млн. лева Срокът за предложения е 1 юли.

Схема на парка:
1 - Детски площадки за ремонт
2 - Фитнес площадки
3 - Кучешка площадка
4 - Център за всеобщи прояви
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР