Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи регистрация от BaFin (Bundesanstalt

...
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи регистрация от BaFin (Bundesanstalt
Коментари Харесай

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи регистрация от BaFin

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи регистрация от BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) за обществено предложение на дяловете на фонда на територията на Федерална Република Германия. Това е една от нужните стъпки по пътя към регистрацията на инструмента за търговия на Frankfurt Stock Exchange. Паралелно с процедурата по регистрация на борсата във Франкфурт не престават и напъните за листването на фонда на London Stock Exchange.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е единственият в България борсово търгуван фонд, който следва представянето на показателя SOFIX. Той е проведен и ръководен от Управляващо сдружение Експат Асет Мениджмънт ЕАД и се търгува на Българска фондова борса – София с борсов код BGX.

В момента в развой на регистрация в България са още 10 индексни борсово търгувани фонда на Експат Асет Мениджмънт. Тези фондове са част от тактиката на компанията за развиване на София като европейски фондов център и ще следват придвижването на главните показатели за акции на тържищата в Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР