Еврозоната постепенно догонва Франция и Германия по показателя © Fabrizio

...
Еврозоната постепенно догонва Франция и Германия по показателя © Fabrizio
Коментари Харесай

Еврозоната започва годината с най-добрите икономически очаквания от 12 години

Еврозоната последователно догонва Франция и Германия по индикатора

© Fabrizio Bensch " Търсенето надвишава предлагането за редица потребителски артикули "
Крис Уилямсън, старши икономист в IHS Markit Още по тематиката
Министерството на финансите отхвърли всички поръчки за 25-годишните ДЦК

Аукционът за 100 млн. лева в понеделник е провокирал интерес, само че доходността от 2.98% може да се е сторила висока за страната
23 яну 2018
Мнения Daily - Защо приемането на еврото за някои е плашещо и рисково

И още: През празните им глави коне са минали...; Досега Българска социалистическа партия постановяваше личната си оценка за комунизма
23 яну 2018
Германия ще се нуждае от нови 2.3 трлн. евро, с цел да реализира климатичните цели за 2050 година

Това се твърди в отчет, предоставен от BDI – най-голямото съдружие на индустриалците в Германия, представено от Reuters и dpa
22 яну 2018
Еврозоната стартира 2018 година с най-хубавите стопански упования от близо 12 години, демонстрират предварителните данни на IHS Markit за индустриалния показател на мениждърските поръчки (PMI) за януари. PMI на еврозоната е достигнал 58.6 пункта за първия месец на годината по отношение на 58.1 през декември, което е и най-високата му стойност от близо 12 години.

Очаква се инфлация

Според отчета на компанията стойностите на индикатора допускат, че през първото тримесечие на 2018 година икономическият напредък на еврозоната ще доближи 1% спрямо предходното. Предварителните данни за индустриалният показател на мениджърските поръчки, направени върху 85% от допитванията на IHS Markit, допускат по-високи индустриални разноски, което от своя страна най-сетне може да придвижи инфлацията в еврозоната до мечтаните от Европейската централна банка (ЕЦБ) 2%.

Управителният съвет на ЕЦБ ще организира първата си среща за определянето на паричната политика този четвъртък. Въпреки че не се чака смяна на главния лихвен %, от ЕЦБ възнамеряват да прекратят програмата си за изкупуване на активи до края на годината.

Според IHS Markit растежът на индустриалните цени се дължи най-вече на по-високите цени на петрола и суровините, само че съществува и опцията експанзивната парична политика, провеждана от ЕЦБ от години, да е почнала да дава резултати.

" Търсенето надвишава предлагането за редица потребителски артикули ", изяснява Крис Уилямсън, старши икономист в IHS Markit.

PMI на еврозоната значително отразява трендовете във водещите европейски стопански системи като Франция и Германия, като стартира последователно да ги догонва. По предварителни данни показателят на мениджърските поръчки на Германия е достигнал 58.8 пункта през януари или е малко под равнището от 58.9 през декември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР