Еврото реагира позитивно на новината, че консерваторите на немския канцлер

...
Еврото реагира позитивно на новината, че консерваторите на немския канцлер
Коментари Харесай

Тригодишен връх за еврото след пробив в преговорите за правителство на Германия

Еврото реагира положително на новината, че консерваторите на немския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц са постигнали съглашение по отношение на изработването на обстоен проект за пускане на публични договаряния за сформиране на съдружно държавно управление. Това ускорява вероятностите за преустановяване на месеците политическа неустановеност в Германия, които бяха факт след извършените през предишния септември постоянни парламентарни избори, съобщи БНР.

Споразумението сред партийните и парламентарни водачи проправя пътя за детайлни договаряния всъщност през идващите седмици, намалявайки по този метод несигурността, която в последните месеци отслаби основната роля на Германия в интернационалните връзки и даже докара до покачване на въпроси към това, дали Меркел ще резервира своя пост.

Новината за пробив в договарянията спомага за в допълнение повишаване на еврото, откакто единната европейска валута съумя да откри добра поддръжка и от оповестените през вчерашния ден протоколи от декемврийското съвещание на ЕЦБ.

СнимкаВ началото на днешната европейска търговия еврото проби над неговата значими предходни върхове към 1,2092/89 региона (бивши значими върхове от септември 2017 и от 4-ти януари тази година), поскъпвайки с 0,67% към нов тригодишен връх от 1,2122 щатски $, - най-високо негово равнище от декември 2014 година.

Трайно повишаване на еврото до края на петъчната търговия над неговите някогашни върхове към 1,2089/92 $ ще даде сигнал за задълбочаване на неговото възходящо придвижване към 1,2165/70 $ (50% промяна на последния средносрочен негов спад от върха от май 2014 година към 1,3994 $ до значимото дъно от януари 2017-а към 1,0340 долара).

Само връщане на единната валута назад под неговите някогашни върхове към 1,2089/92 ще отслаби натискът върху щатския $. Трябва да се има поради, че по-нататъшната орис на зелените пари ще зависи до огромен степен от предстоящите с огромен интерес днешни данни от Съединени американски щати за инфлация и за продажбите на дребно през последния месец на 2017 година (от 15:30ч. наше време).
Единната валута нараства и по отношение на останалите съществени валути, нараствайки с 0,4% към 6-седмичен връх от 0,8927 английски лири и с 0,7% към тридневен връх от 134,75 японски йени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР