Европредседателството беше успех най-вече за България. То ни донесе авторитет

...
Европредседателството беше успех най-вече за България. То ни донесе авторитет
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: По време на Председателството България спечели авторитет


Европредседателството беше триумф най-много за България. То ни донесе престиж и ни направи фактор. Ние представлявахме Европа, което беше доста виновна задача. С други думи, влязохме в машината на Европейския съюз и станахме част от нея, което имам вяра ще ни направи по-умели и опитни. Това сподели в предаването,,Панорама'' по Българска национална телевизия началникът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова.

Тя съобщи, че до момента в който е била ангажирана с Председателството на Съвета на Европейски Съюз България никога не е загърбвала проблемите на хората.

,,Опитът, който натрупаха министрите, би трябвало да бъде употребен и във вътрешната политика. Всички би трябвало да се постараем да работим за по-добри резултати за жителите и страната. Наш народен интерес е да реализираме европейските решения. Трябва да търсим баланс, тъй като точно в това се състои положителният модел'', разясни още Бъчварова и добави, че би трябвало да бъде обрисувана зона на европейския консенсус, с цел да бъдем един предсказуем и благонадежден сътрудник в Европа.

На въпрос по отношение на разтърсванията в обединението Бъчварова отговори, че това е нещо обикновено и че е заблуда да си мислим, че в една коалиция в никакъв случай няма никакви проблеми.

,,Еврозоната е една нова действителност, една следвана политика'', приключи Румяна Бъчварова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР