Европол ни е подпомогнала да разбием канал за трафик на

...
Европол ни е подпомогнала да разбием канал за трафик на
Коментари Харесай

Канал за трафик на жени тръгва от Плевен и стига до Лондон

Европол ни е подкрепила да разбием канал за трафик на хора, а и на опиати към Англия . Разследването на незаконната мрежа стартира във Англия през месец ноември 2021 г ., а в Евроджъст казусът е отворен през януари 2022 година по искане на управляващите във Англия. 

Действия по разтрошаване на групата са подхванати по едно и също време и в Англия, и в България, съответно област Плевен . Задържани са 9 обвинени, осъществени са 8 претърсвания - по четири на територията на нашата страна и на Обединеното кралство . Намерени и конфискувани са разнообразни движимости и предмети, пари в брой и скъпоструващи коли, имащи отношение към случая, на стойност над 1.1 милиона евро.

На разпознатите пет жертви на незаконната активност е предоставена протекция и помощ.

Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и са ги транспортирали до Англия, като жертвите били принуждавани да проституират и популяризират опиати в Лондон и покрайнините. Според първичните данни приходите от незаконната активност са били изпирани посредством бизнес и движимо и недвижимо имущество във Англия и България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР