Европейското подразделение на Toyota Motor обяви, че Toyota Motor Manufacturing

...
Европейското подразделение на Toyota Motor обяви, че Toyota Motor Manufacturing
Коментари Харесай

Toyota работи върху електрическа версия на Hilux

Европейското поделение на Toyota Motor разгласи, че Toyota Motor Manufacturing Англия ще получи финансиране от Правителство на Обединеното кралство, което ще бъде употребявано от компанията за проектирането на първообраз на емблемата Hilux, оборудван с напълно електрическа FCEV (водородна с горивна клетка) задвижваща система.

По плана за FCEV версия на Toyota Hilux ще работят няколко компании, включително Ricardo, ETL, D2H и Thatcham Research, като управлението ще се реализира от Toyota Motor Manufacturing Англия.

Основната цел на самодейността е консолидираното на второто потомство атомна задвижваща система на Toyota, позната от настоящата версия на модела Mirai, като за реализирането на крайната цел ще оказва помощ и развойният екип на Toyota Motor Europe.

От Toyota разясняват, че при постигането на сполучливи резултати с прототипа на Hilux- негови представители се чака да бъдат съединени през 2023 година, идната цел в самодейността на Toyota, Ricardo, ETL, D2H и Thatcham Research, ще бъде стартирането на FCEV модификацията на пикапа в дребна серийна версия.

" Обединеното кралство е един от основните пазари за пикапи и е значим пазар за Toyota ", разяснява Мат Харисън, президент и изпълнителен шеф на Toyota Motor Europe. " Това финансиране съставлява голяма опция за създаването на решение с нулеви излъчвания в извънредно значим пазарен сегмент. Бихме желали да благодарим на държавното управление на Обединеното кралство за финансирането, което ще разреши на консорциума да изследва създаването на Toyota Hilux със задвижване с горивна клетка, подкрепяйки нашата упоритост за въглеродна индиферентност ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР