Европейското първенство по футбол приближава с бързи темпове въпреки всичко,

...
Европейското първенство по футбол приближава с бързи темпове въпреки всичко,
Коментари Харесай

Ще има ли публика по трибуните на Евро 2020

 Европейското състезание по футбол доближава с бързи темпове все пак, което се случи в последната една година с негвата организация. Ще има ли аудитория по трибуните на Евро 2020 или в последна сметка ще си го гледаме единствено по тв приемника?

Все отново евентуално ще има достъп на почитатели до стадионите, въпреки и при избрани ограничавания. Това стана ясно, откакто персонално президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че всеки град, който желае да приема срещи от Евро 2020, би трябвало и да провежда достъпа на почитатели до стадионите. В противоположен случай семейството му ще бъде обещано на различен:

" Имаме няколко сюжета, само че това, което подсигуряваме, е, че опцията някой от мачовете на Евро 2020 да е на празен стадион, не стои на масата ", сподели той. Според него всеки от градовете-домакини би трябвало да даде гаранции, че на техните игрища ще има достъп на публиката с цел да гледа наживо.

Засега страните-домакини са декларирали, че ще одобряват сред 10 и 15000 фенове на трибуните на стадионите си, само че някои страни като Германия или Унгария да вземем за пример към момента не са дали явен отговор за това от боязън пред нова вълна на КОВИД болестта.

Ясно е, че Англия, която приема на " Уембли “ в Лондон полуфиналите и финала, е подготвена да поеме още мачове. Англичаните имат увереността за това, което им дават триумфите с имунизацията. Дори Израел, където коронавирусът също е значително овладян, изрази предпочитание да одобри мачове от шампионата.

В последна сметка обаче от УЕФА взеха решение да оставят страните-домакини сами да решат по какъв брой почитатели ще позволяват на стадионите си за обособените мачове на Евро 2020, откакто отпаднаха рестриктивните мерки те да се пълнят максимум  до 30% от своя потенциал. Така през март т.г. имаше възможност Дълбин, Глазгоу, Мюнхен и Билбао да отпаднат като домакини на футболни срещи от шампионата, тъкмо затова.

От своя страна във Англия, Италия, Дания и Италия и Дания овреме увериха, че ще отворят стадионите си за публиката, като примерно " Уембли ", който е с потенциал от 90 000 фенове, ще бъде ангажиран на половина или най-малко на една четвърт за полуфиналните и финалния мач.

На " Алианц Арена “ в Мюнхен ще позволен 14 500 фенове почитатели за всяка от четирите футболни срещи, които ще се играят там.

Четири футболни мача от Билбао бяха трансферирани отново по същите съображения на в Севиля.

Трите футболни срещи, които бяха планувани да се състоят в Дъблин, бяха преместени в Санкт Петербург, а четвъртфиналният мач ще бъде игран на лондонския стадион " Уембли ".

В последна сметка стана ясно, че множеството от градовете-домакини на мачове от Евро 2020 са стигнали сами за себе си до най-хубавото съгласно тях решение. Така на стадионите ще бъдат допускани приблизително сред 10 и 15 000 фенове според от това на територията на коя страна-домакин ще се играе съответния мач. Въпреки страховете и терзанията по отношение на епидемията, най-после може би ще се окаже, че доста от стадионите за Европейското са подготвени да одобряват сред 25-33 и даже 100% от своя потенциал, с цел да мине шампионата безпрепятствено и с цел да останат удовлетворени спортистите, почитателите и най-много спонсорите, които до момента са налели милиони в отсрочения европейски футболен конгрес.

В процентно отношение най-предпазливи са Мюнхен, Лондон, Глазгоу, Севиля, Рим, Копенхаген, Букурещ и Амстердам – от 25 до 33 на 100.

Баку и Санкт Петербург подсигуряват запълване от 50 на 100 от потенциала.

Будапеща изпъква с заричане за 100-процентово запълване на стадиона си.

Нашенците, които няма да могат да участват онлайн на мачовете от програмата на Европейското футболно състезание това лято, могат да наблюдават директното им предаване  по Българска национална телевизия и по Нова телевизия. За да сте в час пък какво се случва по терените на шампионата в цяла Европа, вести за Евро 2020 може да следите и naсайта на 7спорт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР