Европейският шампион в категория до 89 кг във вдигането на

...
Европейският шампион в категория до 89 кг във вдигането на
Коментари Харесай

Карлос Насар с впечатляващо завръщане на подиума

Европейският първенец в категория до 89 кг във повдигането на тежести Карлос Насар направи впечатляващо завръщане на подиума в първото си съревнование отвън България след претърпяния напролет случай, при който скъса ахилеса си.

Родният щангист оказа помощ на своя отбор ТШФ Хайнсхайм при триумфа над Бьобинген в среща от група " С " на немската Втора Бундеслига. Насар приключи надпреварата с дуел от 385 кг.

В изхвърлянето 19-годишният българин приключи със 170 кг, до момента в който в изтласкването се оправи с 215 кг, а любопитното е, че тези му достижения щяха да му донесат второ място на последното европейско състезание, на което той взе златото с 395 кг общо.

Постижението на Карлос Насар бе и най-силното за деня въобще и то донесе на тима му 206,8 точки - близо една трета от общия брой от 684,8.

Другият българин в състава на ТШФ Хайнсхайм Габриел Маринов, който влезе в състава на мястото на контузения Божидар Андреев, също се поздрави със мощен резултат. Той записа дуел от 280 кг след 120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването. През пролетта 20-годишният Маринов взе бронз в изтласкването в категория до 61 кг на европейското състезание със 154 кг. Постижението на Маринов донесе на Хайнсхайм 159 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР