Европейският шампион по класическа борба в категория до 97 кг

...
Европейският шампион по класическа борба в категория до 97 кг
Коментари Харесай

Милов: Неописуемо е, всички лишения си заслужаваха

Европейският първенец по класическа битка в категория до 97 кг Кирил Милов се завърна в България след първия в кариерата си успех на подобен конгрес. Досега той имаше сребро от Шампионата на Стария континент през 2019-а в Букурещ и от Световното през 2018-а в Будапеща, където в този момент реализира най-големия си триумф.

“Чувството не може да го опишеш. Уникално беше, че чух химна в последния мач на шампионата. Не мога да опиша възприятието, тъй като претърпях толкоз ограничения и съумях да се кача на най-високото място на стълбичката. Надявам се да съм образец за младите и те да се вдъхновят от моето постижени ".

"Така се получава, че Будапеща е щастливият ми град. Там за първи път стигнах край на огромно състезание и останах със среброто. Там завоювах и олимпийска квота, а в този момент за първи път взех и златен орден ".

"Всичкият труд и ограничения се отплатиха с тази купа. Преди все нещо не ми доближаваше - дали някое придвижване или някоя крачка. Сега най-сетне съумях да подредя добре тактически срещите си и да ги проведа по най-хубавия метод. Мобилизирах се и победих всички, които са ме побеждавали преди ".

Само руснаците ги нямаше, само че всички страни упражняват и доста подвигат равнището, тъй че конкуренцията беше доста огромна. И ние упражняваме и изглаждаме грешките, вървим на лагери в други страни.

"Казах си, че най-сетне съм съумял и благодарих на Господ. Не можеш да опишеш какво е възприятието при триумфа, просто е необикновено. Забравяш всички ограничения и всички часове тренировки, в които си пренебрегвал другари и семейство ".

Липсата на заплати ни повлия, само че успяхме всички дружно да се активизираме и да дадем най-хубавото от себе си на това състезание за България. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на моето семейство”, сподели Милов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР